ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми YOKOHAMA KO G015 GEOLANDAR A/T 285/70R17 117T (A, A/T, TL, OWL, M+S, 3PMSF) #247885

EAN: 4968814904067
Летни гуми YOKOHAMA KO G015 GEOLANDAR A/T - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 117T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 117 до 1285 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-10 дни от Германия Наличност `Наличност: 0 бр.
337 . 31 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от YOKOHAMA. Модел G015 можете да поръчате от магазин ProGumi за отбелязаната цена.Гумите са класифицирани от производителя като летни. Ширина за модела е 285. Маркираната височина за гумата от производителя е 70. R17 е отбелязания диаметър за гумата. 117 (до 1285 кг) е товарния индекс за модела. Скоростния индекс е сред най-добрите T (до 190 км/ч.) за този клас гуми. Гумата има сцепление на мокро D. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е D. 71 dB e шума при шофиране, като това е добър показател. Ние от ProGumi може да направим доставката в рамките на 6-10 дни от Германия. Таблицата по-долу показва още детайли за модела. Не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител YOKOHAMA
Модел KO G015 GEOLANDAR A/T
Сезон летни гуми
Ширина 285
Височина 70
Диаметър R17
Товарен индекс 117 (до 1285 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво D
Шум 71 dB
Ниво на шум A
Индекси A, A/T, TL, OWL, M+S, 3PMSF
Тежест 20.74
Доставка 6-10 дни от Германия
евро етикет

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Гумите оказват приблизително 19% от разхода на гориво при вашето превозно средство. Ако управлявате автомобил разполагаща с висок клас гуми ще имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво.

Екологичното каране може значително да намали потреблението на гориво. Теглото на колата и вашият личен стил на каране също оказват сериозно влияние. Ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокра настилка. За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег. Икономията в консумацията на гориво е отбелязана от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението с влажната пътна настилка е много важно с оглед на сигурността и зависи от способността на гумата да спре превозното средство бързо върху влажния асфалт. Разликата при спирането на автомобил между гуми клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране и други фактори. Например за автомобил движещ се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредна ситуация.

*. Външен шум

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Той маркира гумата по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Вижте също: автогуми цени  online gumi  205 55r16  гуми 195 65 r15 

Този сайт използва бисквитки