ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Yokohama IceGuard IG60 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Yokohama IceGuard IG60 215/65R16 98Q #182979

EAN: 4968814929633
Зимни гуми Yokohama IceGuard IG60 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 98Q )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 98 до 750 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 0 бр.
378 . 18 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от YOKOHAMA. Една от наложениете фирми на пазара. Моделът ICEGUARD IG60 се предлага в магазина ProGumi на супер цена.Характеристиката Сезон на гумите е от вид: зимни. Ширина на модела е 215. 65 е маркираната височина за гумата от производителя. Маркирания диаметър за гумата е R16. 98 (до 750 кг) е разрешения товарен индекс. Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е Q (до 160 км/ч.). Показателя за сцепление на мокро е E. Маркировката за разходът на гориво е C. Разглежданата от вас гума е сравнително тиха , като нивото на шум е 71 dB. Магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 7-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите. При въпроси можете да се обърнете към нас за допълнителна асистенция.
Характеристики
Производител YOKOHAMA
Модел ICEGUARD IG60
Сезон зимни гуми
Ширина 215
Височина 65
Диаметър R16
Товарен индекс 98 (до 750 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Сцепление на мокро E
Разход на гориво C
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
C
E
2
71

Легенда

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Научните изследвания показват, че гумите оказват приблизително 17% от разхода на гориво при вашия автомобил. Изборът на гуми с по-висока категория за разход на гориво ще ви осигури по-голям пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на каране също оказват значително влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличава сериозно съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението на мокърт път.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата между категория A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 км. пробег. Икономията в потреблението на гориво е маркирана в евро еиката със символи от A до G в цветна скала.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между гуми клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен при стила на шофиране от водача. При лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредни ситуации. Сцеплението на гумите с влажен асфалт е много важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре колата бързо върху влажното пътно платно.

*. Външен шум влияние

Външен шум На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с по-висока категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Той класифицира гумите по отношение на европейските стандарти за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение дори и само с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Вижте също: автогуми цени  195 65 r15  нови всесезонни гуми  зимни гуми цени 

Този сайт използва бисквитки