ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Yokohama IceGuard G075 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Yokohama IceGuard G075 265/70R16 112Q #94973

EAN: 4968814910464
Зимни гуми Yokohama IceGuard G075 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 112Q )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 112 до 1120 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
668 . 68 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание YOKOHAMA е комманията производител на тази гума. Любима марка на много хора в България. Моделът ICEGUARD G075 може да закупите от магазина ProGumi. Обозначението Сезон на гумите е маркирано като зимни. Отбелязаната от производителя ширина е 265. Маркираната височина за гумата от производителя е 70. R16 е маркирания диаметър за гумата от производителя. Допустимия товарен индекс е 112 (до 1120 кг). Скоростния индекс за модела е сред добрите за този клас гуми Q (до 160 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е E. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е D. Този моделe с добри показатели за шум при шофиране , като нивото на шум е 72 dB. Онлайн магазин ProGumi може да направим доставката за 7-10 дни от Германия. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител YOKOHAMA
Модел ICEGUARD G075
Сезон зимни гуми
Ширина 265
Височина 70
Диаметър R16
Товарен индекс 112 (до 1120 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Сцепление на мокро E
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
D
E
2
72

Легнда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Научните изследвания показват, че гумите оказват влияние около 17-20% от консумацията на гориво за вашата кола. Изборът на гуми с висока категория за разход на гориво ще ви осигури по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

Енергийно ефективното шофиране ще намали със сигурност потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на автомобила и вашият собствен стил на управление на автобола също оказват голямо влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите покачва доста съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокра настилка. За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег. Икономията в консумацията на гориво се отбелязва от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите с влажна пътна настилка е много важно с оглед на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре превозното средство по възможност незабавно върху влажния асфалт. Разликата в спирачния път между класовете A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране от водача. Например за лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от огромно значение в извънредни ситуации.

*. Влияние на външен шум

Външен шум На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като доста хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Това класифицира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: летни гуми цени  зимни гуми  автомобилни гуми цени  гуми за мотори цена 

Този сайт използва бисквитки