ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Yokohama IceGuard G075 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Yokohama IceGuard G075 275/70R16 114Q #250443

EAN: 4968814910556
Зимни гуми Yokohama IceGuard G075 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 114Q )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 114 до 1180 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
378 . 03 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от YOKOHAMA. Модел ICEGUARD G075 можете да поръчате от ProGumi. Обозначението Сезон на гумите е от тип: зимни. Маркираната ширина за модела е 275. 70 е отбелязаната от производителя височина на гумата. Маркирания диаметър за гумата е R16. Товарен индекс - 114 (до 1180 кг). Скоростния индекс за този модел гуми е Q (до 160 км/ч.). E е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е D. Тази гума е сравнително тиха нивото на шум е 72 dB. Магазин ProGumi можем да извършим доставка за 7-10 дни от Германия. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детйали.
Характеристики
Производител YOKOHAMA
Модел ICEGUARD G075
Сезон зимни гуми
Ширина 275
Височина 70
Диаметър R16
Товарен индекс 114 (до 1180 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Сцепление на мокро E
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
D
E
2
72

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Ако управлявате кола с висок клас гуми със сигурност имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво. Много изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 17 процента от консумацията на гориво при вашето превозно средство.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Екологичното (енергийно ефективно) каране намалява потреблението на гориво. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава доста съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението на мокърт път. Теглото на превозното средство и вашият личен стил на каране също могат да окажат голямо влияние. Икономията в потреблението на гориво се оценява от A до G по цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите с мокър асфалт е изключително важно с оглед на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре автомобила незабавно върху мокрия асфалт. Разликата между гуми клас A и G може да бъде до около 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране от водача. Например за кола движеща се с приблизително 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредна ситуация.

*. Външен шум

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Това категоризира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за ниво на шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с по-добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: зимни гуми  гуми цени  гуми 205 55 r16  летни гуми 

Този сайт използва бисквитки