ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Yokohama Geolandar X-AT G016 POR 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Yokohama Geolandar X-AT G016 POR 295/70R17 121Q (AT, POR) #263391

EAN: 4968814979195
Летни гуми Yokohama Geolandar X-AT G016 POR - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 121Q )
Сезон летни летни
Товарен индекс 121 до 1450 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
592 . 23 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание YOKOHAMA е компанията производител на тази гума. Моделът GEOLANDAR X-AT G016 POR се предлага от ProGumi с атрактивна цена. Обозначението Сезон на гумите е отбелязано от производителя като летни. Отбелязаната от производителя ширина е 295. 70 е отбелязаната височина за гумата. R17 е отбелязаният диаметър за гумата. 121 (до 1450 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Моделът гуми има скоростен индекс от Q (до 160 км/ч.). Ние може да направим доставката за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител YOKOHAMA
Модел GEOLANDAR X-AT G016 POR
Сезон летни гуми
Ширина 295
Височина 70
Диаметър R17
Товарен индекс 121 (до 1450 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Индекси AT, POR
Доставка 7-10 дни от Германия

Легенда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Ако управлявате кола и ползвате висок клас гуми със сигурност имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво. Научните изследвания показват, че на гумите се дължи приблизително 16% от разхода на гориво за вашето превозно средство.

За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Екологичното каране ще намали консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег. Икономията в консумацията на гориво е отбелязана от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при стила на шофиране. Сцеплението с влажен асфалт е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху мокрия асфалт. При превозно средство движещо се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум влияние

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като повечето хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е показан. Това маркира гумите по отношение на стандартите на ЕС за шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с около 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: автогуми цена  205 55 r16  магазини за гуми  зимни гуми цена 

Този сайт използва бисквитки