ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Yokohama Geolandar H/T G056 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Yokohama GEOLANDAR H/T G056 265/70R16 112H (H, H/T, M+S) #272742

EAN: 4968814874421
Летни гуми Yokohama GEOLANDAR H/T G056 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 112H )
Сезон летни летни
Товарен индекс 112 до 1120 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
297 . 06 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя YOKOHAMA. Моделът GEOLANDAR H/T G056 може да закупите от онлайн магазина ProGumi. Обозначението Сезон на гумите е маркирано като летни. Отбелязаната от производителя ширина е 265. Маркираната височина за гумата е 70. Отбелязаният диаметър за гумата е R16. Разрешеният товарен индекс е 112 (до 1120 кг). Ако информацията за скоростния индекс е важна за вас - неговата стойност е H (до 210 км/ч.). Сцеплението на мокро за гумата е със стойност D. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е D. Този модел гуми са с добри показатели за шум тяхното ниво на шум е 70 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 2 дни. В долната таблица може да разгледате детайлите. При въпроси може да се обърнете към нас за допълнителна помощ.
Характеристики
Производител YOKOHAMA
Модел GEOLANDAR H/T G056
Сезон летни гуми
Ширина 265
Височина 70
Диаметър R16
Товарен индекс 112 (до 1120 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво D
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Индекси H, H/T, M+S
Доставка 2 дни
евро етикет

Легенда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Изследванията показват, че гумите оказват влияние до 17 процента от консумацията на гориво при вашата кола. Ако управлявате автомобил с висок клас гуми може да имате по-икономични параметри на потребление на гориво.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Ниското налягане при гумите увеличават сериозно съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението на мокърт път. Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на каране също оказват сериозно влияние. Енергийно ефективното (екологично) шофиране намалява консумацията на гориво. Икономията на гориво е отбелязана от A до G в цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между гуми класовете A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според индивидуалния стил на шофиране от водача. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажен асфалт е много важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре колата незабавно върху мокрото пътно платно. За лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум влияние

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че много хора не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Това маркира гумата по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: нови всесезонни гуми  нови гуми за мотори  205 55 r16  195 6515 

Този сайт използва бисквитки