ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Yokohama Geolandar A/T (G015) 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Yokohama Geolandar A/T (G015) 285/70R17 117T (A, A/T, TL, OWL, M+S, 3PMSF) #82912

EAN: 4968814904067
Всесезонни гуми Yokohama Geolandar A/T (G015) - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 117T )
Товарен индекс 117 до 1285 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
476 . 47 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание YOKOHAMA е фирмата произвела тази гума. Една от популярните конмании на пазара. Модел GEOLANDAR A/T (G015) можете да поръчате от онлайн магазин за гуми ProGumi.Този модел гуми са от тип всесезонни и са предпочитан избор сред много клиенти. Отбелязаната от производителя ширина е 285. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 70. R17 е отбелязания от производителя диаметър за гумата. 117 (до 1285 кг) е товарния индекс за модела. Модела гуми има скорестен идекс от T (до 190 км/ч.). C е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е E. 71 dB e шума при шофиране, като това е супер показател. Онлайн магазин ProGumi можем да извършим доставка за 7-10 дни от Германия. Таблицата по-долу показва още детайли за модела. Не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител YOKOHAMA
Модел GEOLANDAR A/T (G015)
Сезон всесезонни гуми
Ширина 285
Височина 70
Диаметър R17
Товарен индекс 117 (до 1285 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво E
Шум 71 dB
Ниво на шум A
Индекси A, A/T, TL, OWL, M+S, 3PMSF
Тежест 20.6
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
E
C
1
71

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Ако управлявате превозно средство разполагаща с висок клас гуми може да имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво. Много научните изследвания показват, че на гумите се дължи около 20% от консумацията на гориво при вашия автомобил.

Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на шофиране също оказват значително влияние. Енергийно ефективното (екологично) каране намалява разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението при мокра настилка. За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Икономията в консумацията на гориво се оценява от A до G в цветна скала.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при внезапно спиране между гуми от клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при стила на шофиране от водача. Например за лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредна ситуация. Сцеплението на гумите с влажната пътна настилка е много важна характеристика с оглед на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре превозното средство незабавно върху мокрото пътно платно.

*. Външен шум влияние

Външен шум На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с по-висока категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че повечето клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Той класифицира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение само с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме Ви също: нови летни гуми  зимни гуми цени  автогуми цени  гуми за мотор цена 

Този сайт използва бисквитки