ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Yokohama Geolandar A/T G015 265/50R20 107H (RPB, A, A/T, RBL, TL, BSW, MFS, M+S, 3PMSF) #82892

EAN: 4968814952440
Всесезонни гуми Yokohama Geolandar A/T G015 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 107H )
Товарен индекс 107 до 975 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
430 . 17 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание YOKOHAMA е фирмата произвела тази гума. Модел GEOLANDAR A/T (G015) можете да поръчате от сайта ProGumi на промо цена.Тези гуми са от тип всесезонни. Ширина на модела е 265. Маркираната височина за гумата от производителя е 50. R20 е отбелязания диаметър за гумата. 107 (до 975 кг) е разрешения товарен индекс. Скоростния индекс за модела H (до 210 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Гумата има сцепление на мокро със стойност C. Маркировката за разходът на гориво е E. Разглеждания от вас моделe с добри показатели за шум при шофиране , като нивото на шум е 72 dB. Ние от ProGumi може да направим доставката в рамките на 7-10 дни от Германия. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Производител YOKOHAMA
Модел GEOLANDAR A/T (G015)
Сезон всесезонни гуми
Ширина 265
Височина 50
Диаметър R20
Товарен индекс 107 (до 975 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво E
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси RPB, A, A/T, RBL, TL, BSW, MFS, M+S, 3PMSF
Тежест 15.85
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
E
C
2
72

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи около 19 процента от разхода на гориво за вашия автомобил. Ако управлявате кола с висок клас гуми ще имате по-икономични параметри на потребление на гориво.

Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на каране също оказват голямо влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите покачва доста съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението при мокра настилка.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между категория A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег. Икономията в потреблението на гориво е маркирана от A до G в цветна скала.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Сцеплението на гумите с мокра пътна настилка е изключително важна характеристика с оглед на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре колата бързо върху мокрото пътно платно. Разликата между класовете A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според стила на шофиране. При лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от голямо значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум

Външен шум Външния шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Това класифицира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с по-висока шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например увеличение с около 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: автогуми цени  гуми 205 55 r16  гуми онлайн  зимни гуми