ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Yokohama G039 235/80R16 109S (TL, M+S) #62108

EAN: 4968814701840
Летни гуми Yokohama G039 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 109S )
Сезон летни летни
Товарен индекс 109 до 1030 кг
Скоростен индекс S до 180 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
1018 . 46 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от YOKOHAMA. Любима марка на много клиенти в страната. Моделът G039 се предлага от магазина за гуми ProGumi на невероятно атрактивна цена.Обозначението на гумите е летни. Отбелязаната от производителя ширина е 235. 80 е маркираната височина за гумата от производителя. Отбелязания диаметър за гумата е R16. Разрешения товарен индекс е 109 (до 1030 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е S (до 180 км/ч.). Отбелязаното от производителя сцепление на мокро за модела е със стойност C. D е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Тази гума е сравнително тиха нивото на шум е 70 dB. Магазин ProGumi можем да извършим доставка за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител YOKOHAMA
Модел G039
Сезон летни гуми
Ширина 235
Височина 80
Диаметър R16
Товарен индекс 109 (до 1030 кг)
Скоростен индекс S (до 180 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Индекси TL, M+S
Тежест 14.16
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
D
C
2
70

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи около 15-20 процента от консумацията на гориво за вашия автомобил. Когато закупите гуми с хубави показатели за раход на гориво ще имате стабилни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Ниското налягане при гумите увеличава доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението при мокър път. Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на управление на автобола също оказват голямо влияние. Екологичното каране ще намали със сигурност потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег. Икономията в потреблението на гориво е маркирана в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между гуми клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при условията на шофиране от водача. Например за лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредна ситуация. Сцеплението с влажна пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху влажното пътно платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Това маркира гумата по отношение на европейските лимити за ниво на шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например увеличение с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Популярно в магазина: нови автомобилни гуми  гуми цена  205 55 r16  гуми 195 65 r15 

Този сайт използва бисквитки