ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Yokohama BluEarth-XT AE61 ZPS 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Yokohama BluEarth-XT AE61 ZPS 225/50R18 95V (TL, RFT) #275959

EAN: 4548515019439
Летни гуми Yokohama BluEarth-XT AE61 ZPS - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 95V )
Сезон летни летни
Товарен индекс 95 до 690 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Runflat Runflat
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
392 . 14 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание YOKOHAMA е фирмата произвела тази гума. Една от познатите фирми на пазара. Моделът BLUEARTH-XT AE61 ZPS се предлага от ProGumi.Обозначението от производителя на гумите е летни. Маркираната ширина на гумата за модела е 225. 50 е маркираната височина за гумата. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R18. 95 (до 690 кг) е допустимият товарен индекс. Моделът гуми има скоростен индекс от V (до 240 км/ч.). Показателят за сцепление на мокро е A. C е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Разглежданата от вас гума е сравнително тиха , като нивото на шум е 67 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 7-10 дни от Германия. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител YOKOHAMA
Модел BLUEARTH-XT AE61 ZPS
Сезон летни гуми
Ширина 225
Височина 50
Диаметър R18
Товарен индекс 95 (до 690 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 67 dB
Ниво на шум A
Опции Runflat
Индекси TL, RFT
Тежест 8
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
C
A
1
67

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Изборът на гуми с висока категория за разход на гориво ще ви даде значително по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. Редица изследвания показват, че гумите оказват влияние около 17% от консумацията на гориво при вашето превозно средство.

Енергийно ефективното каране ще намали консумацията на гориво - съответно и разходите Ви. Теглото на колата и вашият уникален стил на шофиране също могат да окажат сериозно влияние. Ниското налягане при гумите увеличават сериозно съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението при мокра настилка. За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Разликата между стойностите A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в потреблението на гориво е отбелязана от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на автомобила с влажен асфалт е изключително важно с оглед на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре колата бързо върху влажното пътно платно. Разликата при спирането на автомобил между клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Например при кола движеща се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредни ситуации.

*. Външен шум влияние

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с по-висока категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан. Това маркира гумите по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение с около 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Вижте също: зимни гуми цена  бг гуми  205 5516  летни гуми 

Този сайт използва бисквитки