ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Yokohama BluEarth-XT AE61 215/60R16 95V (TL, M+S) #276997

EAN: 4968814990060
Летни гуми Yokohama BluEarth-XT AE61 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 95V )
Сезон летни летни
Товарен индекс 95 до 690 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.
194 . 24 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от YOKOHAMA. Моделът BLUEARTH-XT AE61 се предлага от ProGumi с атрактивна цена.Обозначението на този модел гуми е летни. Отбелязаната от производителя ширина е 215. 60 е отбелязаната от производителя височина на гумата. R16 е отбелязаният диаметър за гумата. 95 (до 690 кг) е допустимият товарен индекс. Скоростният индекс за модела V (до 240 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Сцеплението на мокро за модела е A. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е C. 68 dB e шума при шофиране, като това е супер показател. Магазин ProGumi може да направим доставката в рамките на 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Производител YOKOHAMA
Модел BLUEARTH-XT AE61
Сезон летни гуми
Ширина 215
Височина 60
Диаметър R16
Товарен индекс 95 (до 690 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 68 dB
Ниво на шум A
Индекси TL, M+S
Тежест 10.76
Доставка 2 дни
евро етикет

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Изборът на гуми с висока категория за разход на гориво ще ви позволи много по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. Научните изследвания показват, че на гумите се дължи приблизително 15 процента от консумацията на гориво за вашата кола.

За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Обърнете внимание, че гуми с ниско налягане покачват доста съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението на мокра настилка. Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на каране също оказват сериозно влияние. Енергийно ефективното (екологично) каране ще намали разхода на гориво - съответно и разходите Ви. Икономията на гориво е маркирана в евро етикета със символи от A до G по цветна схема.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Различието в спирачния път между клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите с мокър асфалт е много важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху влажното пътно платно. Например при превозно средство движещо се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Това класифицира гумата по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с по-добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме Ви също: гуми за мотори  летни гуми  всесезонни гуми цени  гуми цена  автомобилни гуми цени 

Този сайт използва бисквитки