ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Yokohama BluEarth-Winter (V905) 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Yokohama BluEarth-Winter (V905) 265/50R20 111V (RPB, TL, XL) #89485

EAN: 4968814988029
Зимни гуми Yokohama BluEarth-Winter (V905) - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 111V )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 111 до 1090 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
498 . 67 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е YOKOHAMA. Една от популярните компании на пазара. Моделът BLUEARTH-WINTER (V905) се предлага от ProGumi.Обозначението от производителя на гумите е зимни. Маркираната ширина за модела е 265. Маркираната височина за гумата от производителя е 50. R20 е маркираният диаметър за гумата от производителя. Товарен индекс - 111 (до 1090 кг). Ако информацията за скоростния индекс е важна за вас - неговата стойност е V (до 240 км/ч.). C е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е C. Тази гума е сравнително тиха нивото на шум е 73 dB. Онлайн магазин ProGumi може да направим доставката в рамките на 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител YOKOHAMA
Модел BLUEARTH-WINTER (V905)
Сезон зимни гуми
Ширина 265
Височина 50
Диаметър R20
Товарен индекс 111 (до 1090 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси RPB, TL, XL
Тежест 13
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
C
C
2
73

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Ако изберете гуми с добри показатели за раход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба. Гумите оказват до 19 процента от разхода на гориво за вашия автомобил.

За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Енергийно ефективното (екологично) шофиране ще намали със сигурност потреблението на гориво. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане покачва доста съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. Теглото на автомобила и вашият уникален стил на каране също могат да окажат сериозно влияние.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег. Икономията на гориво е маркирана от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между класовете A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според стила на шофиране от водача. При превозно средство движещо се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от огромно значение в извънредна ситуация на пътя. Сцеплението на гумите на автомобила с влажната пътна настилка е много важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре колата бързо върху мокрия асфалт.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като доста хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е показан. Той класифицира гумите по отношение на лимитите на ЕС за шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирането на гуми с добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например увеличение с около 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Популярно при нас: гуми за мотор цена  летни гуми цени  всесезонни гуми цена  гуми цени  автогуми цени