ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Yokohama BluEarth-4S AW21 2
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Yokohama BluEarth-4S AW21 235/40R18 95Y #275096

EAN: 4548515028080
Всесезонни гуми Yokohama BluEarth-4S AW21 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 95Y )
Товарен индекс 95 до 690 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
244 . 53 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от YOKOHAMA. Една от познатите фирми на пазара. Моделът BLUEARTH-4S AW21 се предлага от онлайн магазина за гуми ProGumi на атрактивна цена.всесезонни е видът на този вид гуми. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 235. Маркираната височина за гумата от производителя е 40. R18 е отбелязаният от производителя диаметър за гумата. Разрешеният товарен индекс е 95 (до 690 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е Y (до 300 км/ч.). Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е B. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е D. 72 dB e шума при шофиране, като това е доста добър показател. Ние може да направим доставката за 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите за модела, като при допълнителни въпроси може да се свържете с наш служител за съдействие при избора.
Характеристики
Производител YOKOHAMA
Модел BLUEARTH-4S AW21
Сезон всесезонни гуми
Ширина 235
Височина 40
Диаметър R18
Товарен индекс 95 (до 690 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Опции XL-подсилена гума
Доставка 2 дни
евро етикет

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Когато купите гуми с висока категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво. Гумите оказват до 19% от консумацията на гориво при вашето превозно средство.

Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на управление на автобола също оказват сериозно влияние. Енергийно ефективното шофиране ще намали със сигурност разхода на гориво. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите покачват доста съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението при мокра настилка. За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани. Икономията в консумацията на гориво се отбелязва от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между категория A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен при индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Например за лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредна ситуация на пътя. Сцеплението на гумите с влажен асфалт е изключително важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху влажното пътно платно.

*. Външен шум

На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран. Това категоризира гумите по отношение на стандартите на ЕС за шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи само с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Популярно при нас: летни гуми  нови зимни гуми  автогуми  мото гуми 

Този сайт използва бисквитки