ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Yokohama Advan Sport V105 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Yokohama ADVAN Sport V105 285/30R20 99(Y (RPB, TL, XL) #275290

EAN: 4548515024389
Летни гуми Yokohama ADVAN Sport V105 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 99(Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 99 до 775 кг
Скоростен индекс (Y
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.
426 . 45 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е YOKOHAMA. Една от популярните компании на пазара. Моделът ADVAN SPORT V105 може да закупите от магазина за гуми ProGumi. Обозначението Сезон на гумите е отбелязано от производителя като летни. Ширината на модела е 285. Маркираната височина за гумата от производителя е 30. Маркираният диаметър за гумата е R20. Разрешеният товарен индекс е 99 (до 775 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е (Y. A е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е D. 72 dB e шума при шофиране, като това е добър показател. Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни. Таблицата по-долу показва още допълнителна информация за модела. Ако имате въпроси - не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител YOKOHAMA
Модел ADVAN SPORT V105
Сезон летни гуми
Ширина 285
Височина 30
Диаметър R20
Товарен индекс 99 (до 775 кг)
Скоростен индекс (Y
Сцепление на мокро A
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Ниво на шум A
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси RPB, TL, XL
Тежест 13.45
Доставка 2 дни
евро етикет

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Ако купите гуми с хубави показатели за разход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Изследванията показват, че на гумите се дължи до 17-20% от разхода на гориво за вашия автомобил.

За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Обърнете внимание, че гуми с ниско налягане увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението при мокра настилка. Теглото на автомобила и вашият личен стил на каране също могат да окажат значително влияние. Енергийно ефективното шофиране намалява потреблението на гориво. Икономията в потреблението на гориво се отбелязва от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между категория A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Различието в спирачния път между клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при стила на шофиране от водача. Сцеплението на гумите с мокра пътна настилка е много важно от гледна точка на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре превозното средство бързо върху мокро пътно платно. Например за лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредни ситуации.

*. Влияние на външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с по-висока категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е показан. Той класифицира гумата по отношение на лимитите на ЕС за шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение дори и само с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: зимни гуми  летни гуми  автомобилни гуми цени 

Този сайт използва бисквитки