ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Yokohama Advan Sport V105 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Yokohama ADVAN Sport V105 255/35R21 98(Y (RPB, TL, XL) #275286

EAN: 4968814954963
Летни гуми Yokohama ADVAN Sport V105 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 98(Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 98 до 750 кг
Скоростен индекс (Y
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.
459 . 99 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от YOKOHAMA. Известна фирма в света на гумите. Моделът ADVAN SPORT V105 може да закупите от магазина ProGumi.Този модел гуми са маркирани от производителя като летни. Ширина за модела е 255. 35 е отбелязаната височина за гумата. Отбелязаният диаметър за гумата е R21. 98 (до 750 кг) е допустимият товарен индекс. Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е (Y. Сцеплението на мокро за модела е A. Относно разхода на гориво - производителят е отбелязал стойност D. Този модел гуми са доста тихи за този клас тяхното ниво на шум е 72 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите за модела, като при допълнителни въпроси може да се свържете с наш служител за съдействие при избора.
Характеристики
Производител YOKOHAMA
Модел ADVAN SPORT V105
Сезон летни гуми
Ширина 255
Височина 35
Диаметър R21
Товарен индекс 98 (до 750 кг)
Скоростен индекс (Y
Сцепление на мокро A
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси RPB, TL, XL
Тежест 13
Доставка 2 дни
евро етикет

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Гумите оказват до 20% от консумацията на гориво при вашето превозно средство. Когато поръчате гуми с добри показатели за разход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране може значително да намали разхода на гориво. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението на мокърт път. Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на каране също оказват сериозно влияние. Икономията в консумацията на гориво се оценява в евро етикета със символи от A до G по цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с мокър асфалт е изключително важна характеристика с оглед на сигурността и зависи от способността на гумата да спре автомобила бързо върху мокрото пътно платно. Разликата при внезапно спиране между гуми от клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране. Например при лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум влияние

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Това класифицира гумите по отношение на европейските лимити за шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например при увеличение само с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Вижте също: автогуми цена  online gumi  205 55r16  гуми 195 65 r15 

Този сайт използва бисквитки