ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Yokohama Advan Neova AD09 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Yokohama Advan Neova AD09 245/50R18 104W (XL) #276776

EAN: 4548515036269
Летни гуми Yokohama Advan Neova AD09 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 104W )
Сезон летни летни
Товарен индекс 104 до 900 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
372 . 33 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание YOKOHAMA е фирмата произвела тази гума. Една от наложените фирми на пазара. Моделът ADVAN NEOVA AD09 се предлага от онлайн магазина ProGumi.Този модел гуми са от тип летни. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 245. Маркираната височина за гумата от производителя е 50. R18 е маркираният диаметър за гумата. Товарен индекс - 104 (до 900 кг). Гумите имат скоростен индекс W (до 270 км/ч.), който ги прави много добри за техния клас. A е индексът за сцепление на мокро за гумата. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е D. Тази гума e с добри показатели за шум при шофиране , като нивото на шум е 70 dB. Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител YOKOHAMA
Модел ADVAN NEOVA AD09
Сезон летни гуми
Ширина 245
Височина 50
Диаметър R18
Товарен индекс 104 (до 900 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво D
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
D
A
2
70

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи до 19 процента от консумацията на гориво за вашия автомобил. Когато изберете гуми за вашата кола с добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво.

Екологичното (енергийно ефективно) шофиране ще намали със сигурност разхода на гориво. Теглото на колата и вашият собствен стил на управление на автомобила също оказват голямо влияние. Ниското налягане при гумите увеличават доста съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението на мокра настилка. За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G означава намаление на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при всеки 1000 километра. Икономията в консумацията на гориво е отбелязана от A до G в цветна схема.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен при стила на шофиране. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажна пътна настилка е изключително важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре колата бързо върху влажното пътно платно. Например при превозно средство движещо се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредни ситуации.

*. Външен шум

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Това категоризира гумите по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи дори и само с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: гуми за мотори цена  гуми цени  гуми 205 55 r16  автомобилни гуми цени