ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Yokohama Advan Neova AD09 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Yokohama Advan Neova AD09 255/40R17 98W (XL) #264390

EAN: 4548515036627
Летни гуми Yokohama Advan Neova AD09 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 98W )
Сезон летни летни
Товарен индекс 98 до 750 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
452 . 29 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя YOKOHAMA. Една от популярните компании на пазара. Моделът ADVAN NEOVA AD09 се предлага в магазина ProGumi.Тези гуми са отбелязани от вид летни. Ширината на модела е 255. Маркираната височина за гумата от производителя е 40. R17 е маркираният диаметър за гумата. 98 (до 750 кг) е разрешеният товарен индекс. Гумите имат скоростен индекс W (до 270 км/ч.), който ги прави много добри за техния клас. A е индексът за сцепление на мокро за гумата. Относно разхода на гориво - производителят е отбелязал стойност D. 71 dB e шума при шофиране, като това е много добър показател. Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител YOKOHAMA
Модел ADVAN NEOVA AD09
Сезон летни гуми
Ширина 255
Височина 40
Диаметър R17
Товарен индекс 98 (до 750 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво D
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
D
A
2
71

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Според различни изследвания - на гумите се дължи около 15 процента от разхода на гориво за вашия автомобил. Изборът на гуми с висока категория за разход на гориво ще ви осигури по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

За оптимално потребление на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Енергийно ефективното (екологично) шофиране ще намали потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Икономията на гориво се оценява в евро етикета със символи от A до G в цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между гуми класовете A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при стила на шофиране и други фактори. Например при кола движеща се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредни ситуации. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажна пътна настилка е изключително важна характеристика от гледна точка на безопасността и зависи от способността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху влажното пътно платно.

*. Външен шум

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че доста клиенти не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Това категоризира гумата по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-висока категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например увеличение само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: нови автогуми  евтини гуми  зимни гуми  летни гуми цени 

Този сайт използва бисквитки