ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Yokohama Advan-Neova AD08RS 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Yokohama Advan-Neova AD08RS 255/35R18 90W (RPB) #86615

EAN: 4968814979430
Летни гуми Yokohama Advan-Neova AD08RS - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 90W )
Сезон летни летни
Товарен индекс 90 до 600 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
482 . 14 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание YOKOHAMA е компанията производител на тази гума. Една от наложените фирми на пазара. Моделът ADVAN-NEOVA AD08RS може да закупите от онлайн магазина ProGumi.Този модел гуми са от тип летни. Отбелязаната от производителя ширина е 255. 35 е отбелязаната височина за гумата. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R18. 90 (до 600 кг) е товарният индекс за модела. Скоростният индекс за модела е сред добрите за този клас гуми W (до 270 км/ч.). Отбелязаното сцепление на мокро за модела гума е със стойност B. D е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Тази гума е сравнително тиха , като нивото на шум е 72 dB. Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 7-10 дни от Германия. Таблицата по-долу показва още детайли за модела. Не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител YOKOHAMA
Модел ADVAN-NEOVA AD08RS
Сезон летни гуми
Ширина 255
Височина 35
Диаметър R18
Товарен индекс 90 (до 600 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции С борд
Индекси RPB
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
D
B
2
72

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Гумите оказват приблизително 19 процента от разхода на гориво при вашия автомобил. Ако управлявате автомобил с висок клас гуми определено ще имате по-икономични параметри на потребление на гориво.

За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Ниското налягане при гумите покачва доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението при мокра настилка. Теглото на автомобила и вашият личен стил на каране също могат да окажат сериозно влияние. Енергийно ефективното (екологично) шофиране намалява потреблението на гориво. Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията на гориво е отбелязана от A до G в цветна схема.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между гуми класовете A и G може да бъде да достига до 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да е различен според стила на шофиране и други фактори. Например за кола движеща се с приблизително 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от огромно значение при извънредна ситуация на пътя. Сцеплението на гумите с влажната пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи от способността на гумата да спре автомобила незабавно върху влажния асфалт.

*. Външен шум

Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Това класифицира гумите по отношение на европейските лимити за ниво на шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Вижте също: нови гуми за мотори  online gumi  гуми 205 55 r16  автомобилни гуми цени 

Този сайт използва бисквитки