ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Yokohama Advan A052 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Yokohama Advan A052 265/30R20 94(Y) (XL) #264203

EAN: 4548515026307
Летни гуми Yokohama Advan A052 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 94(Y) )
Сезон летни летни
Товарен индекс 94 до 670 кг
Скоростен индекс (Y)
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
697 . 19 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание YOKOHAMA е компанията производител на разглежданата от вас гума. Модел ADVAN A052 можете да поръчате от онлайн магазин за гуми ProGumi на супер цена. Обозначението Сезон на гумите е маркирано като летни. Ширината на модела е 265. Отбелязаната височина за гумата е 30. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R20. 94 (до 670 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Тези гуми имат скоростен индекс Y (до 300 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е B. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е D. 73 dB e шума при шофиране, като това е супер показател. Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка в рамките на 7-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите за модела, като при допълнителни въпроси може да се свържете с наш служител за съдействие при избора.
Характеристики
Производител YOKOHAMA
Модел ADVAN A052
Сезон летни гуми
Ширина 265
Височина 30
Диаметър R20
Товарен индекс 94 (до 670 кг)
Скоростен индекс (Y)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
D
B
2
73

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Изследванията показват, че гумите оказват влияние до до 20 процента от консумацията на гориво за вашата кола. Ако управлявате кола разполагаща с висок клас гуми определено ще имате по-икономични стойности на потребление на гориво.

За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране ще намали със сигурност разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане при гумите увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението на мокърт път. Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на управление на автобола също могат да окажат сериозно влияние. Разликата в графиката между стойностите A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в консумацията на гориво се маркира от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между гуми клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според стила на шофиране и други фактори. Сцеплението с влажната пътна настилка е много важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи от способността на гумата да спре автомобила незабавно върху мокро пътно платно. За превозно средство движещо се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че много клиенти не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е показан в евро етикета. Той маркира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: нови летни гуми  зимни гуми  автогуми цени  мото гуми 

Този сайт използва бисквитки