ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Yokohama A008P 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Yokohama A008P N-0 245/45R16 94W (N0) #89471

EAN: 4968814940430
Летни гуми Yokohama A008P N-0 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 94W )
Сезон летни летни
Товарен индекс 94 до 670 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
601 . 01 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя YOKOHAMA. Модел A008P N-0 можете да поръчате от онлайн магазин за гуми ProGumi на супер цена.Този модел гуми са от тип летни. Отбелязаната от производителя шириниана на гумата е 245. Маркираната височина за гумата е 45. Отбелязания диаметър за гумата от производителя е R16. 94 (до 670 кг) е допустимия товарен индекс. Скоростния индекс е сред най-добрите W (до 270 км/ч.) за този клас гуми. B е индекса за сцепление на мокро за гумата. D е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Разглежданите от вас гуми са с добри показатели за шум нивото на шум е 70 dB. Магазин ProGumi може да направим доставката в рамките на 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител YOKOHAMA
Модел A008P N-0
Сезон летни гуми
Ширина 245
Височина 45
Диаметър R16
Товарен индекс 94 (до 670 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Индекси N0
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет
D
B
2
70

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Когато притежавате гуми с добри показатели за раход на гориво ще имате стабилни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Гумите оказват около 15-20 процента от консумацията на гориво за вашето превозно средство.

Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на шофиране също могат да окажат значително влияние. Екологичното (енергийно ефективно) каране ще намали със сигурност потреблението на гориво. Ниското налягане при гумите увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението на мокра настилка. За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Разликата между стойностите A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между от клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите на автомобила с влажен асфалт е много важна характеристика с оглед на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре колата бързо върху влажния асфалт. При превозно средство движещо се с 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от голямо значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

Външен шум На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шума от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Той маркира гумата по отношение на европейските лимити за шум.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: нови автомобилни гуми  195 65 r15  всесезонни гуми цена  зимни гуми 

Този сайт използва бисквитки