ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Yokohama 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Yokohama Geolandar X-AT G016 POR 275/70R16 119Q (P, AT, P.O.R, POR) #265159

EAN: 4548515033022
Летни гуми Yokohama Geolandar X-AT G016 POR - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 119Q )
Сезон летни летни
Товарен индекс 119 до 1360 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ~Наличност: 4 бр.+
390 . 87 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание

Производителят на този модел гуми е YOKOHAMA. Известна фирма в света на гумите. Обозначението Сезон на гумите е отбелязано от производителя като летни. Ширината на модела е 275. 70 е маркираната височина за гумата. R16 е отбелязаният от производителя диаметър за гумата. Товарен индекс - 119 (до 1360 кг). Скоростният индекс за модела е сред добрите за този клас гуми Q (до 160 км/ч.). Ние от ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 7-10 дни от Германия. В долната таблица можете да разгледате детайлите за модела, като при допълнителни въпроси може да се свържете с наш служител за съдействие при избора.

Характеристики
Производител YOKOHAMA
Модел GEOLANDAR X-AT G016 POR
Сезон летни гуми
Ширина 275
Височина 70
Диаметър R16
Товарен индекс 119 (до 1360 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Индекси P, AT, P.O.R, POR
Доставка 7-10 дни от Германия

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Когато изберете гуми с по-добри показатели за разход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба. На гумите се дължи до до 20 процента от разхода на гориво за вашия автомобил.

Енергийно ефективното (екологично) каране ще намали със сигурност разхода на гориво - съответно и разходите Ви. Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на управление на автомобила също могат да окажат значително влияние. Ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението на мокърт път. За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата между категория A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра пробег. Икономията на гориво се оценява от A до G по цветна скала.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при стила на шофиране от водача. Сцеплението с влажен асфалт е изключително важно с оглед на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху мокрото пътно платно. Например за автомобил движещ се с 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредна ситуация.

*. Външен шум

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с по-добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран. Той маркира гумата по отношение на стандартите на ЕС за шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

 

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: автогуми  всесезонни гуми цени  нови зимни гуми