ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
WINDFORCE MILE max 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми WINDFORCE MILE max 195/65R16 104/102R (TL) #276015

Летни гуми WINDFORCE MILE max - Лекотоварни Гуми ( 102R )
Сезон летни летни
Товарен индекс 102 до 850 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност *Наличност: 4 бр.+
125 . 09 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание WINDFORCE е фирмата произвела тази гума. Популярна фирма на пазара. Моделът MILE MAX се предлага от сайта ProGumi на изключително атрактивна цена. Обозначението Сезон на гумите е отбелязано от производителя като летни. Ширината на модела е 195. 65 е маркираната височина за гумата от производителя. R16 е маркираният диаметър за гумата. Максимално допустимият товарен индекс е 102 (до 850 кг). Скоростният индекс за модела е сред добрите за този клас гуми R (до 170 км/ч.). Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е B. Маркировката за разхода на гориво е C. Разглежданият от вас моделе доста тих при шофиране нивото на шум е 72 dB. Ние можем да извършим доставка за 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите.
Характеристики
Производител WINDFORCE
Модел MILE MAX
Сезон летни гуми за бус
Ширина 195
Височина 65
Диаметър R16
Товарен индекс 102 (до 850 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Индекси TL
Доставка 2 дни
евро етикет
C
B
72

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Изследванията показват, че на гумите се дължи около до 20% от консумацията на гориво при вашия автомобил. Изборът на гуми с добра категория за разход на гориво ще ви позволи много по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

Теглото на колата и вашият личен стил на шофиране също могат да окажат значително влияние. Екологичното (енергийно ефективно) каране ще намали със сигурност потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане покачват доста съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението на мокърт път. За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Икономията в потреблението на гориво се отбелязва в евро етикета със символи от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

*. Сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Сцеплението на гумите на автомобила с влажната пътна настилка е много важно с оглед на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху мокрия асфалт. Разликата при спирането на автомобил между гуми класовете A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен при стила на шофиране от водача. За кола движеща се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от огромно значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате. Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Той класифицира гумата по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Вижте също: автомобилни гуми цени  гуми 205 55 r16  евтини гуми  зимни гуми 

Този сайт използва бисквитки