ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Windforce CATCHFORSH/P 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Windforce CATCHFORSH/P 145/80R13 75T (H, P) #276505

EAN: 6972528170012
Летни гуми Windforce CATCHFORSH/P - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 75T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 75 до 387 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност #Наличност: 0 бр.
51 . 11 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е WINDFORCE. Предпочитана марка на редица наши клиенти. Предлаганият модел CATCHFORSH/P можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi на атрактивна цена.Маркировката на този модел гуми е летни. Ширина за модела е 145. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 80. Маркираният диаметър за гумата е R13. Товарен индекс - 75 (до 387 кг). Скоростният индекс за модела е сред добрите за този клас гуми T (до 190 км/ч.). C е отбелязаното сцепление на мокро за модела. D е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. 68 dB e шума при шофиране, като това е много добър показател. Ние от ProGumi може да направим доставката за 2 дни.
Характеристики
Производител WINDFORCE
Модел CATCHFORSH/P
Сезон летни гуми
Ширина 145
Височина 80
Диаметър R13
Товарен индекс 75 (до 387 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 68 dB
Ниво на шум B
Индекси H, P
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
2
68

Легенда на символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Ако управлявате кола и ползвате висок клас гуми със сигурност имате по-икономични параметри на потребление на гориво. Гумите оказват приблизително 17-20% от разхода на гориво за вашето превозно средство.

Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на управление на автобола също могат да окажат голямо влияние. Енергийно ефективното каране ще намали консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане покачват доста съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението на мокърт път. За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Икономията в потреблението на гориво се маркира в евро етикета със символи от A до G по цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата между категория A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между гуми класовете A и G може да бъде до около 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при индивидуалния стил на шофиране от водача. Сцеплението с мокър асфалт е много важно с оглед на сигурността и зависи от способността на гумата да спре колата незабавно върху влажното пътно платно. За кола движеща се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум влияние

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като доста хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е показан. Това маркира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-висока категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например увеличение дори и само с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Популярно при нас: нови гуми за мотор  гуми цена  гуми 205 55 r16  автомобилни гуми цени