ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Windforce CATCHFORSH/P 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Windforce CATCHFORSH/P 195/65R15 91V (H, P) #266690

EAN: 6970004908883
Летни гуми Windforce CATCHFORSH/P - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 91V )
Сезон летни летни
Товарен индекс 91 до 615 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност #Наличност: 4 бр.+
75 . 64 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание WINDFORCE е фирмата произвела тази гума. Любима марка на редица клиенти в страната. Моделът CATCHFORSH/P може да закупите от сайта ProGumi на атрактивна цена.Тези гуми са летни и са популярен избор сред много наши клиенти. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 195. Отбелязаната височина за гумата е 65. R15 е маркираният диаметър за гумата. 91 (до 615 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Скоростният индекс за този модел гуми е V (до 240 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро C. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност D. Този моделе доста тих при шофиране нивото на шум е 71 dB. Ние от ProGumi може да направим доставката в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител WINDFORCE
Модел CATCHFORSH/P
Сезон летни гуми
Ширина 195
Височина 65
Диаметър R15
Товарен индекс 91 (до 615 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Индекси H, P
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
2
71

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми може да имате далеч по-икономични стойности на потребление на гориво. Гумите оказват около 17-20% от разхода на гориво за вашето превозно средство.

За максимална икономия на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Енергийно ефективното каране намалява потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане при гумите покачват значително съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението на мокърт път. Теглото на колата и вашият уникален стил на шофиране също оказват значително влияние. Икономията в потреблението на гориво се маркира в евро етикета със символи от A до G по цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G означава редуциране на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между класовете A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според условията на шофиране от водача. Сцеплението на гумите на автомобила с мокър асфалт е много важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре превозното средство възможно най-бързо върху мокрото пътно платно. Например при лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като много хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е показан в евро етикета. Той класифицира гумите по отношение на европейските стандарти за шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с около 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме Ви също: летни гуми  зимни гуми  автогуми цени  нови гуми за мотор