ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Windforce CATCHFORSH/P 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Windforce CATCHFORSH/P 195/50R15 82V (H, P) #266287

EAN: 6970004909163
Летни гуми Windforce CATCHFORSH/P - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 82V )
Сезон летни летни
Товарен индекс 82 до 475 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност #Наличност: 0 бр.
69 . 51 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от WINDFORCE. Една от наложените фирми на пазара. Моделът CATCHFORSH/P може да закупите от ProGumi на супер цена. Обозначението Сезон на гумите е от вид: летни. Маркираната ширина за модела е 195. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 50. R15 е отбелязаният диаметър за гумата. Допустимият товарен индекс е 82 (до 475 кг). Ако информацията за скоростния индекс е важна за вас - неговата стойност е V (до 240 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро C. D е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Този моделе доста тих при шофиране , като нивото на шум е 71 dB. Ние можем да извършим доставка за 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите за модела, като при допълнителни въпроси може да се свържете с наш служител за съдействие при избора.
Характеристики
Производител WINDFORCE
Модел CATCHFORSH/P
Сезон летни гуми
Ширина 195
Височина 50
Диаметър R15
Товарен индекс 82 (до 475 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Индекси H, P
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
2
71

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Според различни изследвания - на гумите се дължи около до 20 процента от консумацията на гориво за вашето превозно средство. Ако изберете гуми с хубави показатели за разход на гориво ще имате големи икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на каране също могат да окажат голямо влияние. Ниското налягане при гумите покачват доста съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението на мокърт път. Разликата в скалата между категория A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията на гориво се оценява от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между гуми класовете A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава според индивидуалния стил на шофиране от водача. Сцеплението на гумите на автомобила с влажен асфалт е много важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху влажното пътно платно. За автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от голямо значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум влияние

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като много хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е показан. Той маркира гумите по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение дори и само с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: всесезонни гуми цени  нови гуми за мотор  205 5516  195 65r15 

Този сайт използва бисквитки