ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Windforce CATCHFORSH/P 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Windforce CATCHFORSH/P 155/70R12 73T (H, P) #266283

EAN: 6970004909392
Летни гуми Windforce CATCHFORSH/P - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 73T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 73 до 365 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност #Наличност: 4 бр.+
50 . 09 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от WINDFORCE. Наложена марка на пазара. Моделът CATCHFORSH/P се предлага от магазина за гуми ProGumi на невероятно атрактивна цена.Този модел може да е подходящ за вас ако търсите летни гуми. Маркираната ширина на гумата за модела е 155. 70 е маркираната височина за гумата. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R12. Допустимият товарен индекс е 73 (до 365 кг). Моделът гуми има скоростен индекс от T (до 190 км/ч.). Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е C. Маркираната стойност на гумата свързана с разход на гориво е D. Тези гуми са сравнително тихи за техния клас тяхното ниво на шум е 70 dB. Ние можем да извършим доставка в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител WINDFORCE
Модел CATCHFORSH/P
Сезон летни гуми
Ширина 155
Височина 70
Диаметър R12
Товарен индекс 73 (до 365 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Индекси H, P
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
2
70

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Научните изследвания показват, че гумите оказват влияние около до 20 процента от консумацията на гориво за вашата кола. Изборът на гуми с висока категория за разход на гориво ще ви даде по-голям пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на управление на автобола също оказват значително влияние. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране ще намали консумацията на гориво. Ниското налягане при гумите покачват значително съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението на мокра настилка. За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките.

  • A (зеленo) най-добрата отчетена стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата отчетена стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва при пътническите автомобили

Разликата между стойностите A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 км. пробег. Икономията в консумацията на гориво е отбелязана от A до G по цветна схема.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между гуми от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според условията на шофиране. При кола движеща се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението на гумите с влажната пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор с оглед на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре колата бързо върху мокро пътно платно.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Той категоризира гумите по отношение на европейските стандарти за ниво на шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи с около 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: автомобилни гуми цени  195 65 r15  всесезонни гуми  нови зимни гуми