ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
WINDFORCE Catchfors UHP 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми WINDFORCE Catchfors UHP 275/40R20 106W (TL) #275262

Летни гуми WINDFORCE Catchfors UHP - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 106W )
Сезон летни летни
Товарен индекс 106 до 950 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност *Наличност: 4 бр.
183 . 99 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от WINDFORCE. Предпочитана марка на редица клиенти в страната. Модел CATCHFORS UHP можете да поръчате от магазин за гуми ProGumi.летни е маркировката на този модел гуми. Отбелязаната от производителя ширина е 275. Маркираната височина за гумата от производителя е 40. Отбелязаният диаметър за гумата е R20. 106 (до 950 кг) е товарният индекс за модела. Скоростният индекс за този модел гуми е W (до 270 км/ч.). Отбелязаното сцепление на мокро за модела гума е със стойност C. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е D. Разглежданата от вас гума е доста тиха при шофиране нивото на шум е 73 dB. Магазин ProGumi може да направим доставката за 2 дни.
Характеристики
Производител WINDFORCE
Модел CATCHFORS UHP
Сезон летни гуми
Ширина 275
Височина 40
Диаметър R20
Товарен индекс 106 (до 950 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 73 dB
Индекси TL
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
73

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Ако купите гуми с по-добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво. Научните изследвания показват, че на гумите се дължи до 19% от консумацията на гориво при вашата кола.

За оптимална икономия на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Екологичното шофиране може значително да намали консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението при мокър път. Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на шофиране също оказват значително влияние. Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво се оценява в евро етикета със символи от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на гумите върху мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между класовете A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава според стила на шофиране и други фактори. Сцеплението с влажна пътна настилка е изключително важно от гледна точка на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре колата възможно най-бързо върху влажното пътно платно. Например при превозно средство движещо се с 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от огромно значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум влияние

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Той класифицира гумите по отношение на европейските лимити за шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с по-добра шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например при увеличение само с 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: зимни гуми цени  гуми цени  гуми 205 55 r16  нови летни гуми 

Този сайт използва бисквитки