ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
WESTLAKE WSS1 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми WESTLAKE WSS1 315/80R22.5 154/151M (18PR) #161072

Всесезонни гуми WESTLAKE WSS1 - Тежкотоварни Гуми ( 151M )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 151 до 3450 кг
Скоростен индекс M до 130 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
предни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 2 бр.
565 . 79 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание WESTLAKE е компанията производител на разглежданата от вас гума. Една от популярните конмании на пазара. Моделът WSS1 може да закупите от ProGumi.всесезонни е обозначението на този модел гуми. Ширина за модела е 315. 80 е отбелязаната от производителя височина на гумата. R22.5 е отбелязания от производителя диаметър за гумата. Разрешения товарен индекс е 151 (до 3450 кг). Гумите имат скоростен индекс M (до 130 км/ч.), като това ги прави много добри за техния клас. Гумата има сцепление на мокро със стойност C. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е E. Разглеждания от вас моделе сравнително тих нивото на шум е 73 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 2 дни.
Характеристики
Приложение зимна
Производител WESTLAKE
Модел WSS1
Сезон всесезонни
Ширина 315
Височина 80
Диаметър R22.5
Товарен индекс 151 (до 3450 кг)
Скоростен индекс M (до 130 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво E
Шум 73 dB
Индекси 18PR
Ос предни - Truck
Тежест 64.50
Доставка 2 дни
евро етикет
E
C
73

Какво означават символите

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Когато изберете гуми с по-добри показатели за раход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Научните изследвания показват, че гумите оказват влияние около 15% от разхода на гориво при вашата кола.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Енергийно ефективното каране намалява консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава доста съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокра настилка. Теглото на превозното средство и вашият личен стил на шофиране също могат да окажат голямо влияние. Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво е отбелязана от A до G по цветна скала.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението с влажен асфалт е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре колата по възможност незабавно върху влажното пътно платно. Различието в спирачния път между гуми клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при стила на шофиране и други фактори. При автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредни ситуации.

*. Влияние на външен шум

Външен шум Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че доста хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Това маркира гумата по отношение на стандартите на ЕС за шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът които се генерира при въртене на гумата маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например увеличение с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на шума от гумата.

Вижте също: гуми за мотор  магазини за гуми  205 5516  автогуми