ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
WESTLAKE WSR1 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми WESTLAKE WSR1 315/80R22.5 154/151M (18PR, 20PR) #161071

EAN: 8859305513805
Всесезонни гуми WESTLAKE WSR1 - Тежкотоварни Гуми ( 151M )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 151 до 3450 кг
Скоростен индекс M до 130 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
предни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
598 . 64 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от WESTLAKE. Една от наложениете фирми на пазара. Моделът WSR1 може да закупите от магазина ProGumi на атрактивна цена.Маркировката на този модел гуми е всесезонни. Отбелязаната от производителя ширина е 315. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 80. R22.5 е маркирания диаметър за гумата. Разрешения товарен индекс е 151 (до 3450 кг). Скоростния индекс за този модел гуми е M (до 130 км/ч.). Сцеплението на мокро за гумата е със стойност C. Относно разхода на гориво - производителя е отбелязал стойност C. Този моделe с добри показатели за шум при шофиране , като нивото на шум е 71 dB. Ние може да направим доставката за 2 дни. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител WESTLAKE
Модел WSR1
Сезон всесезонни
Ширина 315
Височина 80
Диаметър R22.5
Товарен индекс 151 (до 3450 кг)
Скоростен индекс M (до 130 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 71 dB
Индекси 18PR, 20PR
Ос предни - Truck
Тежест 65.15
Доставка 2 дни
евро етикет
C
C
71

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Научните изследвания показват, че гумите оказват приблизително до 20% от консумацията на гориво при вашия автомобил. Изборът на гуми с по-добра категория за разход на гориво ще ви осигури значнително по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

Екологичното (енергийно ефективно) шофиране намалява потреблението на гориво. Теглото на превозното средство и вашият личен стил на каране също оказват сериозно влияние. Обърнете внимание, че гумиа с ниско налягане увеличава доста съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението при мокър път. За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Икономията в консумацията на гориво се оценява в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G може да означава намаление на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите с влажната пътна настилка е изключително важно от гледна точка на безопасността и зависи основно от възможността на гумата да спре автомобила възможно най-бързо върху мокрото пътно платно. Различието в спирачния път между класовете A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според индивидуалния стил на шофиране от водача. Например при превозно средство движещо се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредни ситуации.

*. Външен шум

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран на евро етикета. Това категоризира гумата по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-висока категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение дори и само с 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Популярно при нас: летни гуми цена  зимни гуми цени  автогуми цена  гуми за мотор