ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
WESTLAKE WDR+1 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми WESTLAKE WDR+1 245/70R17.5 136/134M (16PR) #159912

Всесезонни гуми WESTLAKE WDR+1 - Тежкотоварни Гуми ( 134M )
Сезон всесезонни всесезонни
Товарен индекс 134 до 2120 кг
Скоростен индекс M до 130 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
Truck
задни
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
303 . 11 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е WESTLAKE. Любима марка на редица клиенти в страната. Модел WDR+1 можете да поръчате от сайта ProGumi. Обозначението Сезон на гумите е отбелязано от производителя като всесезонни. Ширина за модела е 245. 70 е маркираната височина за гумата от производителя. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R17.5. Максимално допустимият товарен индекс е 134 (до 2120 кг). Скоростният индекс за този модел гуми е M (до 130 км/ч.). Отбелязаното от производителя сцепление на мокро за модела е със стойност D. Маркировката за разхода на гориво е E. Разглежданият от вас моделe с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 74 dB. Ние от ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни.
Характеристики
Приложение регионален транспорт
Производител WESTLAKE
Модел WDR+1
Сезон всесезонни
Ширина 245
Височина 70
Диаметър R17.5
Товарен индекс 134 (до 2120 кг)
Скоростен индекс M (до 130 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво E
Шум 74 dB
Индекси 16PR
Ос задни - Truck
Тежест 33.00
Доставка 2 дни
евро етикет
E
D
74

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Разход на гориво

На гумите се дължи приблизително до 20% от консумацията на гориво за вашата кола. Ако управлявате кола разполагаща с висок клас гуми със сигурност имате по-икономични параметри на потребление на гориво.

За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране може значително да намали разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане при гумите увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението при мокра настилка. Теглото на превозното средство и вашият собствен стил на каране също могат да окажат сериозно влияние.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег. Икономията в консумацията на гориво е отбелязана от A до G в цветна скала.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с влажна пътна настилка е изключително важно с оглед на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре колата незабавно върху влажния асфалт. Разликата в спирачния път между гуми от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране от водача. Например за лек автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от огромно значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

Външен шум Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан. Това категоризира гумата по отношение на стандартите на ЕС за ниво на шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с по-висока шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Генерирания шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивото на шум. Например при увеличение само с 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: нови летни гуми  нови зимни гуми  автогуми  нови гуми за мотори