ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми VREDESTEIN WINTRAC PRO XL 275/40R21 107W (TL, XL, FSL, FR, M+S) #249196

EAN: 8714692359026
Зимни гуми VREDESTEIN WINTRAC PRO XL - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 107W )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 107 до 975 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-10 дни от Германия Наличност `Наличност: 4 бр.+
522 . 14 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание VREDESTEIN е производителят на тази гума. Модел WINPROXL можете да поръчате от магазин ProGumi за отбелязаната цена.зимни е маркировката на гумите. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 275. Маркираната височина за гумата е 40. Маркираният диаметър за гумата е R21. Допустимият товарен индекс е 107 (до 975 кг). Моделът гуми има скоростен индекс от W (до 270 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност D. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е D. Разглежданият от вас моделе доста тих при шофиране отбелязаното ниво на шум е 73 dB. Магазин ProGumi можем да осигурим този модел за 6-10 дни от Германия. Таблицата по-долу показва още допълнителна информация за модела. Ако имате въпроси - не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител VREDESTEIN
Модел WINTRAC PRO XL
Сезон зимни гуми
Ширина 275
Височина 40
Диаметър R21
Товарен индекс 107 (до 975 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро D
Разход на гориво D
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, FSL, FR, M+S
Тежест 15.261
Доставка 6-10 дни от Германия
евро етикет

Обозначения в евро етикета

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Научните изследвания показват, че гумите оказват влияние около 15 процента от разхода на гориво при вашия автомобил. Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми ще имате по-икономични стойности на потребление на гориво.

Екологичното шофиране ще намали консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Теглото на колата и вашият собствен стил на управление на автобола също оказват сериозно влияние. Ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява много на сцеплението при мокър път. За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег. Икономията в консумацията на гориво се оценява в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на автомобила с влажна пътна настилка е много важно с оглед на сигурността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре колата бързо върху мокро пътно платно. Разликата при внезапно спиране между клас A и G може да бъде до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според индивидуалния стил на шофиране от водача. Например при автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-малък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от голямо значение в извънредна ситуация.

*. Влияние на външен шум

Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е показан. Той категоризира гумата по отношение на лимитите на Европейския Съюз за шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с по-добра категория за шум намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение дори и само с 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Вижте също: нови зимни гуми  летни гуми  нови автогуми 

Този сайт използва бисквитки