ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми VREDESTEIN ULTRAC 185/55R15 82V (TL) #265995

EAN: 8714692505287
Летни гуми VREDESTEIN ULTRAC - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 82V )
Сезон летни летни
Товарен индекс 82 до 475 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност Наличност: 4 бр.+
163 . 13 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от VREDESTEIN. Моделът ULTRAC може да закупите от сайта ProGumi.летни е видът на гумите. Маркираната ширина на гумата за модела е 185. 55 е отбелязаната от производителя височина на гумата. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R15. Допустимият товарен индекс е 82 (до 475 кг). Скоростният индекс е сред най-добрите V (до 240 км/ч.) за този клас гуми. A е индексът за сцепление на мокро за гумата. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е C. Разглежданите от вас гуми са с добри показатели за шум за техния клас тяхното ниво на шум е 69 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител VREDESTEIN
Модел ULTRAC
Сезон летни гуми
Ширина 185
Височина 55
Диаметър R15
Товарен индекс 82 (до 475 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро A
Разход на гориво C
Шум 69 dB
Ниво на шум B
Индекси TL
Тежест 6.26
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
C
A
2
69

Обозначенията в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Много научни изследвания показват, че на гумите се дължи около 15% от разхода на гориво за вашата кола. Ако управлявате превозно средство разполагаща с висок клас гуми ще имате значително по-икономични параметри на потребление на гориво.

Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на шофиране също могат да окажат значително влияние. Екологичното шофиране намалява потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане при гумите увеличават доста съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението на мокърт път. За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между категория A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 км. пробег. Икономията на гориво се оценява от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при спирането на автомобил между клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според условията на шофиране. Сцеплението на гумите с влажен асфалт е изключително важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре автомобила по възможност незабавно върху мокрия асфалт. Например за лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от огромно значение в извънредна ситуация.

*. Влияние на външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Това класифицира гумите по отношение на европейските стандарти за ниво на шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с по-добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например при увеличение с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: автогуми  гуми цена  205 55 r16  195 65 r15