ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми VREDESTEIN QUATRAC 5 245/70R16 107H (TL, M+S) #247920

EAN: 8714692328589
Всесезонни гуми VREDESTEIN QUATRAC 5 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 107H )
Товарен индекс 107 до 975 кг
Скоростен индекс H до 210 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-10 дни от Германия Наличност `Наличност: 4 бр.+
255 . 45 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е VREDESTEIN. Моделът QUATRAC5 се предлага от онлайн магазина ProGumi.всесезонни е маркировката на този вид гуми. Маркираната ширина за модела е 245. 70 е маркираната височина за гумата от производителя. Отбелязаният диаметър за гумата е R16. 107 (до 975 кг) е допустимият товарен индекс. Скоростният индекс за този модел гуми е H (до 210 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е C. C е маркировката за разход на гориво. Този модел гуми са сравнително тихи , като нивото на шум е 71 dB. Ние можем да извършим доставка за 6-10 дни от Германия. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител VREDESTEIN
Модел QUATRAC 5
Сезон всесезонни гуми
Ширина 245
Височина 70
Диаметър R16
Товарен индекс 107 (до 975 кг)
Скоростен индекс H (до 210 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Индекси TL, M+S
Тежест 14.665
Доставка 6-10 дни от Германия
евро етикет

Легенда

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Когато имате гуми с хубави показатели за раход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Редица научните изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 20% от разхода на гориво за вашето превозно средство.

Теглото на автомобила и вашият собствен стил на шофиране също могат да окажат значително влияние. Ниското налягане при гумите увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява много на сцеплението при мокър път. Икономията в потреблението на гориво се оценява в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата между категория A и G може да означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Сцеплението на гумите на автомобила с влажен асфалт е изключително важно от гледна точка на безопасността и зависи от способността на гумата да спре колата бързо върху влажния асфалт. Разликата при внезапно спиране между гуми класовете A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според стила на шофиране от водача. Например при кола движеща се с 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от огромно значение в извънредна ситуация.

*. Външен шум влияние

На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като много клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е показан. Това класифицира гумите по отношение на европейските стандарти за шум.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът в децибели които се създава при въртене на гумата е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение с около 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме също: нови гуми за мотори  гуми цени  205 5516  автогуми цени 

Този сайт използва бисквитки