ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми VREDESTEIN QUATRAC 5 175/70R14 84T (TL) #173000

*
EAN: 8714692315985
Всесезонни гуми VREDESTEIN QUATRAC 5 - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 84T )
Товарен индекс 84 до 500 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ..Наличност: 4 бр.+
140 . 55 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от VREDESTEIN. Популярна фирма на пазара. Моделът QUATRAC 5 се предлага от сайта ProGumi.всесезонни е обозначението на този модел гуми. Маркираната ширина на гумата за модела е 175. 70 е отбелязаната от производителя височина на гумата. R14 е маркирания диаметър за гумата. Максимално допустимия товарен индекс е 84 (до 500 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е T (до 190 км/ч.). C е отбелязаното сцепление на мокро за модела. Маркировката за разходът на гориво е D. Този модел гуми са сравнително тихи за този клас нивото на шум е 69 dB. Ние можем да осигурим този модел в рамките на 7-10 дни от Германия.
Характеристики
Производител VREDESTEIN
Модел QUATRAC 5
Сезон всесезонни гуми
Ширина 175
Височина 70
Диаметър R14
Товарен индекс 84 (до 500 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 69 dB
Ниво на шум B
Индекси TL
Тежест 6.97
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Изборът на гуми с добра категория за разход на гориво ще ви осигури по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2. Много изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 15% от консумацията на гориво при вашето превозно средство.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене и се отразява на сцеплението на мокърт път. Теглото на автомобила и вашият личен стил на каране също оказват значително влияние. Енергийно ефективното (екологично) каране ще намали със сигурност консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Разликата между стойностите A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в консумацията на гориво се отбелязва в евро еиката със символи от A до G по цветна скала.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при стила на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите на превозното средство с мокра пътна настилка е изключително важна характеристика с оглед на безопасността и зависи от възможността на гумата да спре превозното средство незабавно върху мокрото пътно платно. Например при автомобил движещ се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от голямо значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

Външен шум На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с добра категория за шум намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Шума от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е показан. Това класифицира гумата по отношение на европейските лимити за ниво на шум.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долния край е показа стойност в децибели която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например при увеличение само с 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Вижте също: online gumi  205 55r16  автогуми цени 

Този сайт използва бисквитки