ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми VREDESTEIN COMTRAC 2 ALL SEASON + 195/75R16 107R (TL, AS) #173049

*
EAN: 8714692361630
Всесезонни гуми VREDESTEIN COMTRAC 2 ALL SEASON + - Лекотоварни Гуми ( 107R )
Товарен индекс 107 до 975 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 7-10 дни от Германия Наличност ..Наличност: 4 бр.+
199 . 15 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание VREDESTEIN е компанията производител на тази гума. Една от наложените компании на пазара. Модел COMTRAC 2 ALL SEASON + можете да поръчате от ProGumi на добра цена.всесезонни е обозначението на този вид гуми. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 195. 75 е маркираната височина за гумата от производителя. R16 е маркираният диаметър за гумата. 107 (до 975 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс R (до 170 км/ч.). Отбелязаната стойност сцепление на мокро за модела е B. D е маркировката за разход на гориво. Тази гума е доста тиха при шофиране , като нивото на шум е 73 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да извършим доставка за 7-10 дни от Германия. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител VREDESTEIN
Модел COMTRAC 2 ALL SEASON +
Сезон всесезонни гуми за бус
Ширина 195
Височина 75
Диаметър R16
Товарен индекс 107 (до 975 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво D
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Индекси TL, AS
Тежест 12.92
Доставка 7-10 дни от Германия
евро етикет

Легенда на символите

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Според редица изследвания - на гумите се дължи приблизително 19% от разхода на гориво за вашата кола. Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми определено ще имате далеч по-икономични параметри на потребление на гориво.

За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани. Енергийно ефективното каране ще намали със сигурност консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Ниското налягане при гумите покачва значително съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението на мокра настилка. Теглото на автомобила и вашият личен стил на шофиране също оказват голямо влияние. Икономията в консумацията на гориво се оценява в евро еиката със символи от A до G по цветна схема.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с мокър асфалт е много важна характеристика с оглед на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре автомобила бързо върху мокро пътно платно. Разликата между от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при индивидуалния стил на шофиране. Например при превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от огромно значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум

Външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с по-висока шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате. Външния шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Това категоризира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например при увеличение дори и само с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: гуми за мотори  online gumi  гуми 205 55 r16  автогуми цени 

Този сайт използва бисквитки