ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми VREDESTEIN 17 TL 106V 225/65R17 106V (TL, XL, M+S) #250140

EAN: 8714692347436
Всесезонни гуми VREDESTEIN 17 TL 106V - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 106V )
Товарен индекс 106 до 950 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 6-10 дни от Германия Наличност `Наличност: 0 бр.
242 . 26 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание VREDESTEIN е фирмата произвела тази гума. Една от познатите фими на пазара. Моделът 17 TL 106V се предлага от сайта ProGumi на изключително атрактивна цена.Гумите са отбелязани от вид всесезонни. Отбелязаната от производителя ширина е 225. 65 е маркираната височина за гумата от производителя. R17 е маркирания диаметър за гумата. Максимално допустимия товарен индекс е 106 (до 950 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е V (до 240 км/ч.). Сцеплението на мокро за модела е C. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е C. Този моделе сравнително тих отбелязаното ниво на шум е 72 dB. Онлайн магазин ProGumi може да направим доставката за 6-10 дни от Германия. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Производител VREDESTEIN
Модел 17 TL 106V
Сезон всесезонни гуми
Ширина 225
Височина 65
Диаметър R17
Товарен индекс 106 (до 950 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, M+S
Тежест 12.309
Доставка 6-10 дни от Германия
евро етикет

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Изследванията показват, че гумите оказват влияние до 16% от разхода на гориво за вашия автомобил. Ако управлявате кола разполагаща с висок клас гуми определено ще имате значително по-икономични параметри на потребление на гориво.

Теглото на колата и вашият уникален стил на управление на автобола също оказват сериозно влияние. Ниското налягане на гумите увеличава съпротивлението при въртене на колелата и се отразява на сцеплението на мокра настилка. Икономията на гориво е отбелязана в евро еиката със символи от A до G в цветна схема.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при 1000 километра пробег.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата в спирачния път между гуми класовете A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачния път може да се различава при стила на шофиране и други фактори. За кола движеща се с около 80 км/ч когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от огромно значение при извънредна ситуация на пътя. Сцеплението с мокър асфалт е много важна характеристика с оглед на сигурността и зависи от способността на гумата да спре колата бързо върху влажния асфалт.

*. Влияние на външен шум

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като много клиенти не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран на евро етикета. Това маркира гумите по отношение на европейските стандарти за ниво на шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Ако изберете гуми с добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C В долния край на етикета е показа стойност в децибели която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например увеличение дори и само с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме Ви също: зимни гуми  гуми цени  гуми 205 55 r16  летни гуми цени 

Този сайт използва бисквитки