ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
VIKING WinTech Van 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Viking WinTech Van 215/75R16 111R #273889

EAN: 4024069794492
Зимни гуми Viking WinTech Van - Лекотоварни Гуми ( 111R )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 111 до 1090 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
236 . 64 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание VIKING е компанията производител на тази гума. Известна фирма в света на гумите. Моделът WINTECH VAN се предлага в магазина ProGumi.Тези гуми са от тип зимни и са любим избор при много от нашите клиенти. Ширината на модела е 215. 75 е маркираната височина за гумата от производителя. R16 е маркираният диаметър за гумата от производителя. 111 (до 1090 кг) е товарният индекс за модела. Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс R (до 170 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност C. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е D. Тази гума e с добри показатели за шум при шофиране отбелязаното ниво на шум е 73 dB. Магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни. Таблицата по-долу показва още детайли за модела. Не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител VIKING
Модел WINTECH VAN
Сезон зимни гуми за бус
Ширина 215
Височина 75
Диаметър R16
Товарен индекс 111 (до 1090 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 73 dB
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
73

Легенда

Икономия на гориво *. Икономия в потреблението на гориво

Ако управлявате кола и ползвате висок клас гуми може да имате по-икономични стойности на потребление на гориво. Много научните изследвания показват, че на гумите се дължи около 17 процента от разхода на гориво при вашето превозно средство.

За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Екологичното шофиране ще намали консумацията на гориво - съответно и разходитве Ви. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане увеличават сериозно съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението на мокра настилка. Теглото на автомобила и вашият уникален стил на управление на автобола също оказват голямо влияние. Разликата в скалата между категория A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво е отбелязана в евро етикета със символи от A до G по цветна скала.

*. Гуми - сцепление при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между гуми класовете A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според условията на шофиране. Например за превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и може да се окаже от огромно значение при извънредни ситуации. Сцеплението с влажна пътна настилка е изключително важно от гледна точка на сигурността и зависи от способността на гумата да спре превозното средство по възможност незабавно върху мокро пътно платно.

*. Влияние на външен шум

Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран. Това маркира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шум е отбелязанано в три класа А, B и C Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава сериозно отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи с около 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: всесезонни гуми  гуми за мотори  205 5516  195 65r15 

Този сайт използва бисквитки