ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
VIKING WinTech Van 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Viking WinTech Van 225/70R15 110R #273876

EAN: 4024069795697
Зимни гуми Viking WinTech Van - Лекотоварни Гуми ( 110R )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 110 до 1060 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
203 . 28 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от VIKING. Предпочитана марка на редица наши клиенти. Модел WINTECH VAN можете да поръчате от онлайн магазин ProGumi.Тези гуми са от тип зимни. Маркираната ширина на гумата за модела е 225. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 70. Отбелязаният диаметър за гумата е R15. Максимално допустимият товарен индекс е 110 (до 1060 кг). Разглежданите от вас гуми имат скоростен индекс R (до 170 км/ч.). C е отбелязаното сцепление на мокро за модела. D е маркировката за разход на гориво. Разглежданите от вас гуми са доста тихи , като нивото на шум е 73 dB. Ние можем да извършим доставка за 2 дни.
Характеристики
Производител VIKING
Модел WINTECH VAN
Сезон зимни гуми за бус
Ширина 225
Височина 70
Диаметър R15
Товарен индекс 110 (до 1060 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 73 dB
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
73

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 17 процента от консумацията на гориво за вашата кола. Ако управлявате превозно средство разполагаща с висок клас гуми може да имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво.

За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Екологичното (енергийно ефективно) шофиране ще намали със сигурност потреблението на гориво. Ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението при мокър път. Теглото на превозното средство и вашият личен стил на управление на автобола също оказват сериозно влияние. Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава редуциране на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Икономията на гориво се маркира от A до G в цветна скала.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен при индивидуалния стил на шофиране. Сцеплението с влажната пътна настилка е изключително важна характеристика от гледна точка на сигурността и зависи от възможността на гумата да спре превозното средство възможно най-бързо върху мокрия асфалт. Например за автомобил движещ се с около 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-кратък от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредни ситуации на пътното платно.

*. Външен шум влияние

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като много клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е отбелязан на евро етикета. Това маркира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за ниво на шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-висока шумова категория намалява влиянието върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение с около 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Популярно в сайта: нови гуми за мотор  гуми цени  205 55r16  автогуми цени