ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
VIKING WinTech Van 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Viking WinTech Van 215/70R15 107R #273871

EAN: 4024069002627
Зимни гуми Viking WinTech Van - Лекотоварни Гуми ( 107R )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 107 до 975 кг
Скоростен индекс R до 170 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
192 . 52 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от VIKING. Една от популярните компании на пазара. Предлаганият модел WINTECH VAN можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi.Този модел е подходящ ако търсите да поръчате зимни гуми. Ширина за модела е 215. Отбелязаната височина за гумата е 70. Отбелязаният диаметър за гумата е R15. Разрешеният товарен индекс е 107 (до 975 кг). Ако се интересувате относно скоростния индекс на модела - той е R (до 170 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност C. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е D. Тези гуми са доста тихи за техния клас нивото на шум е 73 dB. Ние можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител VIKING
Модел WINTECH VAN
Сезон зимни гуми за бус
Ширина 215
Височина 70
Диаметър R15
Товарен индекс 107 (до 975 кг)
Скоростен индекс R (до 170 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 73 dB
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
73

Легенда

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Според редица изследвания - на гумите се дължи приблизително 18-20 процента от консумацията на гориво за вашето превозно средство. Ако купите гуми за вашата кола с добра категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво и по-малко емисии на CO2.

Теглото на превозното средство и вашият личен стил на каране също могат да окажат голямо влияние. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане покачват значително съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението на мокърт път. Икономията на гориво се отбелязва в евро етикета със символи от A до G по цветна скала.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според индивидуалния стил на шофиране. Сцеплението на гумите на превозното средство с мокър асфалт е изключително важно от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре колата незабавно върху мокрото пътно платно. Например при кола движеща се с 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от огромно значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с добра шумова категория намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че повечето хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Това категоризира гумите по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например увеличение дори и само с 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Вижте също: зимни гуми  гуми  205 55 r16  летни гуми 

Този сайт използва бисквитки