ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
VIKING WinTech Van 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Viking WinTech Van 185/0R14 100Q #273863

EAN: 4024069795680
Зимни гуми Viking WinTech Van - Лекотоварни Гуми ( 100Q )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 100 до 800 кг
Скоростен индекс Q до 160 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
142 . 24 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание VIKING е производителят на тази гума. Моделът WINTECH VAN може да закупите от магазина за гуми ProGumi.зимни е обозначението на този вид гуми. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 185. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R14. Разрешеният товарен индекс е 100 (до 800 кг). Моделът гуми има скоростен индекс от Q (до 160 км/ч.). Отбелязаното сцепление на мокро за модела гума е със стойност C. Маркировката за разхода на гориво е D. Тези гуми са доста тихи за техния клас нивото на шум е 73 dB. Ние от ProGumi може да направим доставката в рамките на 2 дни. В таблицата с характеристики за модела можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител VIKING
Модел WINTECH VAN
Сезон зимни гуми за бус
Ширина 185
Диаметър R14
Товарен индекс 100 (до 800 кг)
Скоростен индекс Q (до 160 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 73 dB
Доставка 2 дни
евро етикет
D
C
73

Символи в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Когато изберете гуми с добра категотия за разход на гориво ще имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво. На гумите се дължи до 18-20% от разхода на гориво при вашата кола.

За минимална консумация на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Енергийно ефективното шофиране намалява потреблението на гориво - съответно и разходитве Ви. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане увеличават доста съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението на мокра настилка. Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на каране също оказват сериозно влияние. Икономията в потреблението на гориво се оценява от A до G в цветна схема.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между категория A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво при 1000 километра.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават според стила на шофиране. Сцеплението с влажната пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи основно от способността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху влажния асфалт. Например при превозно средство движещо се с приблизително 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от огромно значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум влияние

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста хора не са запознати в детайли с показателите в децибели, шумовият клас също е показан. Той категоризира гумата по отношение на лимитите на ЕС за шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с по-добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи с около 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Популярно в сайта: летни гуми  зимни гуми  автогуми цени  мото гуми 

Този сайт използва бисквитки