ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Viking WinTech 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Viking WINTECH 205/65R15 94T #273879

EAN: 4024069799954
Зимни гуми Viking WINTECH - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 94T )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 94 до 670 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 0 бр.
150 . 77 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание VIKING е компанията производител на разглежданата от вас гума. Наложена марка на пазара. Моделът WINTECH може да закупите от магазина за гуми ProGumi на промо цена.Този модел гуми са отбелязани като зимни. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 205. 65 е отбелязаната височина за гумата. R15 е отбелязаният от производителя диаметър за гумата. Товарен индекс - 94 (до 670 кг). Скоростният индекс за модела е сред добрите за този клас гуми T (до 190 км/ч.). Показателят за сцепление на мокро е C. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност D. 72 dB e шума при шофиране, като това е много добър показател. Онлайн магазин ProGumi може да направим доставката за 2 дни.
Характеристики
Производител VIKING
Модел WINTECH
Сезон зимни гуми
Ширина 205
Височина 65
Диаметър R15
Товарен индекс 94 (до 670 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 72 dB
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
D
C
72

Евро етикет - символи

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Ако управлявате кола и ползвате висок клас гуми ще имате по-икономични стойности на потребление на гориво. Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние приблизително 18-20% от консумацията на гориво при вашето превозно средство.

За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Екологичното каране може значително да намали потреблението на гориво. Ниското налягане при гумите увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението на мокра настилка. Теглото на вашия автомобил и вашият собствен стил на управление на автобола също могат да окажат сериозно влияние.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег. Икономията в потреблението на гориво е маркирана от A до G в цветна схема.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между гуми класовете A и G може да бъде да достига до 30%. Когато се измерва по изпитани методи, посочени в регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според стила на шофиране. За автомобил движещ се с около 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на автогуми от клас A е приблизително с 18 метра по-малък от този на автомобил с гуми клас F. Това е колосална разлика и често се оказва от огромно значение в извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението на гумите на автомобила с влажна пътна настилка е много важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре превозното средство по възможност незабавно върху влажното пътно платно.

*. Външен шум влияние

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Поради факта, че доста клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Това категоризира гумата по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с добра категория за шум намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например при увеличение само с 3 dB това ще удвои при силата на шума от гумата.

Популярно в магазина: гуми цена  205 55r16  автогуми 

Този сайт използва бисквитки