ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Viking WinTech 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Viking WINTECH 255/50R19 107V (TL, XL, FR, M+S) #273844

EAN: 4024069800155
Зимни гуми Viking WINTECH - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 107V )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 107 до 975 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
256 . 77 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание VIKING е фирмата произвела тази гума. Моделът WINTECH може да закупите от сайта ProGumi.Характеристиката Сезон на гумите е от тип: зимни. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 255. Отбелязаната височина за гумата е 50. R19 е маркираният диаметър за гумата. 107 (до 975 кг) е максимално допустимият товарен индекс. Скоростният индекс за модела V (до 240 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Сцеплението на мокро за модела е C. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е D. 73 dB e шума при шофиране, като това е добър показател. Ние можем да осигурим този модел за 2 дни. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител VIKING
Модел WINTECH
Сезон зимни гуми
Ширина 255
Височина 50
Диаметър R19
Товарен индекс 107 (до 975 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, FR, M+S
Тежест 15.536
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
D
C
2
73

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в горивото

Ако управлявате превозно средство с висок клас гуми може да имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво. Гумите оказват около 19% от консумацията на гориво при вашето превозно средство.

За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията. Ниското налягане при гумите покачват доста съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението при мокра настилка. Теглото на автомобила и вашият собствен стил на каране също оказват значително влияние. Енергийно ефективното шофиране може значително да намали консумацията на гориво. Разликата между стойностите A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Икономията в потреблението на гориво се отбелязва от A до G в цветна схема.

*. Сцепление гумите при влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при внезапно спиране между гуми от клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен според условията на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите с мокра пътна настилка е много важно от гледна точка на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре превозното средство възможно най-бързо върху мокрото пътно платно. За лек автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и не рядко се оказва от голямо значение в извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум влияние

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирайки гуми с по-висока шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, шумовият клас също е отбелязан. Той маркира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение дори и с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение с около 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Препоръчваме Ви също: нови автомобилни гуми  195 6515  всесезонни гуми  зимни гуми цени 

Този сайт използва бисквитки