ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Viking WinTech 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Viking WINTECH 175/70R13 82T (M+S) #273840

EAN: 4024069800209
Зимни гуми Viking WINTECH - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 82T )
Сезон зимни зимни
Товарен индекс 82 до 475 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
91 . 66 lv.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание VIKING е производителят на тази гума. Една от познатите фирми на пазара. Модел WINTECH можете да поръчате от магазин ProGumi. Обозначението Сезон на гумите е от вид: зимни. Маркираната ширина на гумата за модела е 175. Маркираната височина за гумата от производителя е 70. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R13. 82 (до 475 кг) е товарният индекс за модела. Скоростният индекс за модела T (до 190 км/ч.). Това е сред най-добрите за този клас гуми. Сцеплението на мокро за гумата е със стойност C. Относно разхода на гориво, маркировката от производителя е D. Разглежданата от вас гума е доста тиха при шофиране , като нивото на шум е 71 dB. Магазин ProGumi можем да извършим доставка за 2 дни.
Характеристики
Производител VIKING
Модел WINTECH
Сезон зимни гуми
Ширина 175
Височина 70
Диаметър R13
Товарен индекс 82 (до 475 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 71 dB
Индекси M+S
Доставка 2 дни
видео клип
евро етикет
D
C
71

Легенда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Консумацията на гориво

Ако изберете гуми с висока категотия за разход на гориво ще можете да имате по-дълъг пробег с един резервоар гориво. Според редица изследвания - на гумите се дължи приблизително 20 процента от разхода на гориво за вашия автомобил.

Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на каране също могат да окажат сериозно влияние. Ниското налягане при гумите увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението на мокърт път. Икономията в потреблението на гориво е маркирана в евро етикета със символи от A до G в цветна скала.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G означава редуциране на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при всеки 1000 километра.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите на превозното средство с влажната пътна настилка е изключително важно от гледна точка на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре превозното средство колкото се може по-бързо върху влажното пътно платно. Различието в спирачния път между от клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е направно при изпитани методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава според индивидуалния стил на шофиране и други фактори. Например при превозно средство движещо се с 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на автогуми от клас A може да е с 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Влияние на външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шумът от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че много хора не са запознати със стойностите в децибели, класа за шум също е показан. Той категоризира гумата по отношение на стандартите на Европейския Съюз за шум. На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с по-добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване с няколко децибела дава отражение върху нивото на шум. Например при увеличение дори и само с 3 dB това ще доведе до удвояване силата на външния шум от гумата.

Популярно при нас: автогуми цени  195 65 r15  всесезонни гуми цена  зимни гуми цени