ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Viking ProTech NewGen 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Viking ProTech NewGen 265/50R19 110Y (TL, XL, FR) #273786

EAN: 4024069002412
Летни гуми Viking ProTech NewGen - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 110Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 110 до 1060 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.
293 . 30 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Производителят на този модел гуми е VIKING. Една от популярните компании на пазара. Моделът PROTECH NEWGEN може да закупите от онлайн магазина ProGumi.Маркировката от производителя на гумите е летни. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 265. Маркираната височина за гумата от производителя е 50. Отбелязаният диаметър за гумата от производителя е R19. 110 (до 1060 кг) е допустимият товарен индекс. Скоростният индекс за този модел гуми е Y (до 300 км/ч.). B е отбелязаното сцепление на мокро за модела. C е отбелязаната маркировка свързана с разход на гориво. Този моделe с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 73 dB. Онлайн магазин ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни.
Характеристики
Производител VIKING
Модел PROTECH NEWGEN
Сезон летни гуми
Ширина 265
Височина 50
Диаметър R19
Товарен индекс 110 (до 1060 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Опции С борд, XL-подсилена гума
Индекси TL, XL, FR
Тежест 15
Доставка 2 дни
евро етикет

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Ако управлявате автомобил с висок клас гуми ще имате по-икономични параметри на потребление на гориво. Изследванията показват, че гумите оказват влияние до 19% от разхода на гориво за вашия автомобил.

Теглото на вашия автомобил и вашият уникален стил на каране също оказват сериозно влияние. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане увеличават сериозно съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява на сцеплението на мокърт път. Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво се отбелязва от A до G в цветна схема.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата при внезапно спиране между гуми клас A и G може да бъде огромна до 30%. Когато измерването е извършено по изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите на автомобила с мокра пътна настилка е изключително важно с оглед на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре превозното средство незабавно върху мокрото пътно платно. За превозно средство движещо се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-кратък от този на превозно средство с гуми клас F. Това е значителна разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредна ситуация на пътя.

*. Външен шум

Външен шум Външният шум от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето клиенти не са запознати със стойностите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Той категоризира гумите по отношение на стандартите на ЕС за шум.

1 черна вълна: тиха гума (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Ако изберете гуми с по-добра шумова категория намалява отражението върху околната среда, когато шофирате.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава голямо отражение върху нивата на шума. Например увеличение само с 3 dB това удвоява силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: нови летни гуми  зимни гуми цени  автогуми  нови гуми за мотори 

Този сайт използва бисквитки