ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Viking ProTech NewGen 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Viking ProTech NewGen 225/45R19 96W (XL, FR) #273774

EAN: 4024069002030
Летни гуми Viking ProTech NewGen - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 96W )
Сезон летни летни
Товарен индекс 96 до 710 кг
Скоростен индекс W до 270 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
269 . 34 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя VIKING. Предпочитана марка на много хора в България. Предлаганият модел PROTECH NEWGEN можете да поръчате от сайта за гуми ProGumi.Този модел гуми са от тип летни. Отбелязаната от производителя ширина на гумата е 225. 45 е маркираната височина за гумата от производителя. R19 е отбелязаният диаметър за гумата. Товарен индекс - 96 (до 710 кг). Скоростният индекс за модела е сред добрите за този клас гуми W (до 270 км/ч.). Показателят за сцепление на мокро е B. C е маркировката за разход на гориво. 72 dB e шума при шофиране, като това е супер показател. Ние от ProGumi предлагаме модел с доставка за 2 дни. В долната таблица можете да разгледате детайлите за модела, като при допълнителни въпроси може да се свържете с наш служител за съдействие при избора.
Характеристики
Производител VIKING
Модел PROTECH NEWGEN
Сезон летни гуми
Ширина 225
Височина 45
Диаметър R19
Товарен индекс 96 (до 710 кг)
Скоростен индекс W (до 270 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Индекси XL, FR
Доставка 2 дни
евро етикет

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Икономия в разхода на гориво

Ако имате гуми с добри показатели за разход на гориво ще имате стабилни икономии в разходите при дългосрочна употреба. Гумите оказват до 18-20 процента от консумацията на гориво за вашето превозно средство.

За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани. Обърнете внимание, че гуми с ниско налягане увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението при мокра настилка. Теглото на колата и вашият уникален стил на шофиране също оказват значително влияние. Екологичното шофиране ще намали със сигурност разхода на гориво - съответно и разходите Ви.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата в графиката между стойностите A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Реално погледнато изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег. Икономията в консумацията на гориво е маркирана в евро етикета със символи от A до G в цветна скала.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път) - Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата в спирачния път между от клас A и G може да бъде много голяма до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране и други фактори. При автомобил движещ се с 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на автогуми от клас A е с 18 метра по-къс от този на автомобил с гуми клас F. Това е огромна разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредна ситуация на пътя. Сцеплението на гумите на превозното средство с влажна пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор от гледна точка на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре превозното средство по възможност незабавно върху мокрото пътно платно.

*. Влияние на външен шум

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като много хора не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е отбелязан на евро етикета. Той класифицира гумите по отношение на европейските стандарти за шум. На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на автомобил. Избирайки гуми с добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

Нивото на шум се сортира в клас A, B или C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Гумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи с 3 dB това удвоява при силата на шума от гумата.

Препоръчваме също: евтини гуми  гуми 205 55 r16  автогуми 

Този сайт използва бисквитки