ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Viking ProTech NewGen 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Viking ProTech NewGen 255/45R18 103Y #273769

EAN: 4024069002405
Летни гуми Viking ProTech NewGen - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 103Y )
Сезон летни летни
Товарен индекс 103 до 875 кг
Скоростен индекс Y до 300 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.
208 . 51 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е произведена от VIKING. Предпочитана марка на много хора в България. Моделът PROTECH NEWGEN се предлага от онлайн магазина за гуми ProGumi на атрактивна цена.Тези гуми са от тип летни и са изключително добър избор сред много наши клиенти. Отбелязаната от производителя ширина е 255. Маркираната височина за гумата е 45. Маркираният диаметър за гумата е R18. 103 (до 875 кг) е допустимият товарен индекс. Скоростният индекс за модела е сред добрите за този клас гуми Y (до 300 км/ч.). Показателят за сцепление на мокро е B. C е маркировката за разход на гориво. Този моделe с добри показатели за шум при шофиране нивото на шум е 73 dB. Онлайн магазин ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни. Долната таблица показва още детайли за модела.
Характеристики
Производител VIKING
Модел PROTECH NEWGEN
Сезон летни гуми
Ширина 255
Височина 45
Диаметър R18
Товарен индекс 103 (до 875 кг)
Скоростен индекс Y (до 300 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 73 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Доставка 2 дни
евро етикет

Легенда на символите в евро етикетите

Икономия на гориво *. Икономия в консумацията на гориво

Гумите оказват до 18-20 процента от разхода на гориво при вашата кола. Изборът на гуми с по-добра категория за разход на гориво ще ви позволи значително по-дълъг пробег с един резервоар и по-малко емисии на CO2.

Екологичното (енергийно ефективно) шофиране ще намали потреблението на гориво. Теглото на вашия автомобил и вашият личен стил на управление на автомобила също могат да окажат голямо влияние. Обърнете внимание, че ниското налягане на гумите увеличават съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението на мокра настилка. За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо препоръките. Икономията в консумацията на гориво се отбелязва от A до G по цветна схема.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между стойностите A и G означава редуциране на консумацията на гориво с до 7,5%. Обобщено изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви спести над 6 литра гориво на всеки 1000 км. пробег.

*. Гуми - сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението на гумите с влажен асфалт е много важно от гледна точка на безопасността и зависи основно от способността на гумата да спре колата незабавно върху влажното пътно платно. Разликата между гуми клас A и G може да бъде до приблизително 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен при условията на шофиране от водача. Например при превозно средство движещо се с 80 км/ч , когато се натисне спирачката докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е колосална разлика и не рядко се оказва от голямо значение при извънредна ситуация.

*. Външен шум

На гумите се дължи част от шума при преминаването на даден автомобил. Винаги когато избирате гуми с добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна гума(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето хора не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е маркиран. Това класифицира гумата по отношение на европейските стандарти за ниво на шум.

Нивото на шума е маркирано в евро етикета с A, B и C. В долният край е показа стойност в децибели, която показва произведения при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличение с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи с около 3 dB това удвоява при силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: летни гуми цена  нови зимни гуми  нови автогуми  гуми за мотор 

Този сайт използва бисквитки