ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Viking ProTech NewGen 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Viking ProTech NewGen 225/60R17 99V (TL, FR) #273748

EAN: 4024069002436
Летни гуми Viking ProTech NewGen - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 99V )
Сезон летни летни
Товарен индекс 99 до 775 кг
Скоростен индекс V до 240 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
С борд С борд
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
239 . 85 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Този модел гума е произведена от VIKING. Една от познатите фирми на пазара. Моделът PROTECH NEWGEN може да закупите от сайта ProGumi.Гумите са класифицирани от тип летни. Маркираната ширина на гумата за модела е 225. Маркираната височина за гумата от производителя е 60. R17 е маркираният диаметър за гумата. Максимално допустимият товарен индекс е 99 (до 775 кг). Скоростният индекс за модела е сред добрите за този клас гуми V (до 240 км/ч.). B е отбелязаното сцепление на мокро за модела. C е маркировката за разход на гориво. 71 dB e шума при шофиране, като това е добър показател. Магазин ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 2 дни. Таблицата по-долу показва още детайли за модела. Не се колебайте да се свържете с нас за допълнително съдействие при избора.
Характеристики
Производител VIKING
Модел PROTECH NEWGEN
Сезон летни гуми
Ширина 225
Височина 60
Диаметър R17
Товарен индекс 99 (до 775 кг)
Скоростен индекс V (до 240 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Опции С борд
Индекси TL, FR
Тежест 15
Доставка 2 дни
евро етикет

Евро етикет - обозначение

Икономия на гориво *. Икономия в изразходването на гориво

Ако управлявате превозно средство и ползвате висок клас гуми може да имате значително по-икономични стойности на потребление на гориво. Научните изследвания показват, че гумите оказват приблизително до 20 процента от разхода на гориво за вашето превозно средство.

За минимална консумация на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани. Екологичното шофиране ще намали със сигурност разхода на гориво - съответно и разходитве Ви. Икономията на гориво е отбелязана от A до G в цветна скала.

  • A (зеленo) най-висока стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-ниска стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътнически автомобили

Разликата между категория A и G означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 километра пробег.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Разликата между класовете A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при стила на шофиране и други фактори. Сцеплението на гумите на автомобила с мокър асфалт е изключително важно с оглед на безопасността и зависи най-вече от възможността на гумата да спре колата колкото се може по-бързо върху влажното пътно платно. При лек автомобил движещ се с 80 км/ч при натискане на спирачките докрай спирачният път на гуми от клас A е с около 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредни ситуации.

*. Външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна (над бъдещия европейски лимит)

Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като повечето клиенти не са запознати с показателите в децибели, шумовият клас също е маркиран. Това класифицира гумите по отношение на лимитите на ЕС за ниво на шум. На гумите се дължи част от шума при преминаването на автомобил. Избирането на гуми с по-висока шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

Маркировката за ниво на шум на гумите е А, B или C. Шумът в децибели, които се създава при въртене на гумата, е отбелязан в долната част на етикета. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат най-често показатели между 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава голямо отражение върху нивото на шум. Например , когато показателят се увеличи с около 3 dB това ще удвои при силата на външния шум от гумата.

Популярно при нас: нови автомобилни гуми  нови гуми  205 55 r16  195 65 r15 

Този сайт използва бисквитки