ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
Viking ProTech NewGen 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Viking ProTech NewGen 195/65R15 95T #273721

EAN: 4024069002245
Летни гуми Viking ProTech NewGen - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 95T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 95 до 690 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
136 . 94 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание VIKING е фирмата произвела тази гума. Моделът PROTECH NEWGEN може да закупите от онлайн магазина за гуми ProGumi.Този модел гуми са летни и са изключително добър избор при много наши клиенти. Ширина за модела е 195. 65 е отбелязаната височина за гумата. Маркираният диаметър за гумата от производителя е R15. 95 (до 690 кг) е допустимият товарен индекс. Тези гуми имат скоростен индекс T (до 190 км/ч.). Гумата има сцепление на мокро със стойност B. Относно разхода на гориво, производителят е отбелязал стойност C. Разглежданата от вас гума е сравнително тиха , като нивото на шум е 72 dB. Магазин ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител VIKING
Модел PROTECH NEWGEN
Сезон летни гуми
Ширина 195
Височина 65
Диаметър R15
Товарен индекс 95 (до 690 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро B
Разход на гориво C
Шум 72 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Доставка 2 дни
евро етикет

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Икономия на гориво

Редица научни изследвания показват, че гумите оказват влияние до 17-20 процента от разхода на гориво при вашия автомобил. Ако закупите гуми с хубави показатели за разход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Енергийно ефективното (екологично) каране намалява разхода на гориво - съответно и разходите Ви. Теглото на превозното средство и вашият личен стил на каране също могат да окажат значително влияние. Обърнете внимание, че гумите с ниско налягане покачват значително съпротивлението при въртене и това се отразява много на сцеплението при мокра настилка. За оптимално потребление на гориво се грижете гумите да са коректно напомпани спрямо препоръките. Разликата в скалата между категория A и G означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Иначе казано изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво при всеки 1000 км. пробег.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Икономията в консумацията на гориво е отбелязана в евро етикета със символи от A до G по цветна схема.

*. Сцепление на гумите при мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Сцеплението с влажната пътна настилка е много важно с оглед на безопасността и зависи най-вече от способността на гумата да спре колата бързо върху влажния асфалт. Разликата в спирачния път между клас A и G може да бъде да достига до 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да е различен при условията на шофиране от водача. Например при превозно средство движещо се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A може да е с 18 метра по-кратък от този на автомобил с гуми клас F. Това е много-голяма разлика и често се оказва от голямо значение в извънредни ситуации.

*. Външен шум влияние

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи част от шума при преминаването на един автомобил. Ако изберете гуми с по-добра категория за шум намалявате отражението върху околната среда, когато шофирате. Външният шум от гумата се измерва в децибели. Поради факта, че доста клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е показан. Това класифицира гумата по отношение на стандартите на ЕС за шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Шумът, които се генерира при въртене на гумата, е маркиран в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Автогумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава отражение върху нивата на шума. Например , когато показателят се увеличи дори и само с 3 dB това ще удвои силата на шума от гумата.

Препоръчваме Ви също: нови автогуми  гуми 195 65 r15  нови всесезонни гуми  нови зимни гуми 

Този сайт използва бисквитки