ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
VIKING FourTech 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Viking FourTech 175/70R14 88T #273794

EAN: 4024069731190
Всесезонни гуми Viking FourTech - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 88T )
Товарен индекс 88 до 560 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
XL-подсилена гума XL-подсилена гума
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.
113 . 04 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя VIKING. Една от наложените фирми на пазара. Моделът FOURTECH може да закупите от сайта за гуми ProGumi.Този модел е подходящ ако търсите да поръчате всесезонни гуми. Отбелязаната ширина на гумата за модела е 175. Маркираната височина за гумата е 70. R14 е маркираният диаметър за гумата. Максимално допустимият товарен индекс е 88 (до 560 кг). Скоростният индекс за модела е сред добрите за този клас гуми T (до 190 км/ч.). C е индексът за сцепление на мокро за гумата. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е D. Разглежданите от вас гуми са сравнително тихи за техния клас тяхното ниво на шум е 71 dB. Магазин ProGumi можем да осигурим този модел в рамките на 2 дни. В таблицата по-долу можете да разгледате още детайли.
Характеристики
Производител VIKING
Модел FOURTECH
Сезон всесезонни гуми
Ширина 175
Височина 70
Диаметър R14
Товарен индекс 88 (до 560 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 71 dB
Ниво на шум B
Опции XL-подсилена гума
Доставка 2 дни
евро етикет

Какво означават символите в евро етикета

Икономия на гориво *. Потребление на гориво

Гумите оказват около 16% от консумацията на гориво за вашето превозно средство. Ако купите гуми с добри показатели за разход на гориво ще имате значителни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

За максимална икономия на гориво се погрижете гумите да са правилно напомпани спрямо изискванията. Обърнете внимание, че гуми с ниско налягане увеличават съпротивлението при въртене на колелата и това се отразява много на сцеплението на мокърт път. Теглото на превозното средство и вашият уникален стил на каране също оказват сериозно влияние. Екологичното (енергийно ефективно) каране ще намали със сигурност разхода на гориво. Икономията в потреблението на гориво се маркира в евро етикета със символи от A до G в цветна скала.

  • A (зеленo) най-добрата стойност за разход на гориво
  • G (червенo) най-слабата стойност за разход на гориво
  • D (жълто) не се използва за пътническите автомобили

Разликата в скалата между категория A и G може да означава намаление на консумацията на гориво с до 7,5%. Накратко изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да ви икономиса над 6 литра гориво при 1000 км. пробег.

*. Сцепление на влажна настилка

Сцепление при мокра настилка

Най-къс спирачен път (Клас А) - Най-дълъг спирачен път (Клас G)

Разликата при спирането на автомобил между от клас A и G може да бъде до около 30%. Когато се измерва по изпитателните методи, спрямо официалния регламент ЕО 1222/2009. Спирачният път може да се различава при индивидуалния стил на шофиране. Сцеплението с мокра пътна настилка е много важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи най-вече от способността на гумата да спре автомобила бързо върху мокро пътно платно. За превозно средство движещо се с около 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на превозно средство с гуми клас F. Това е огромна разлика и може да се окаже от голямо значение в извънредни ситуации на пътното платно.

*. Влияние на външен шум

На гумите се дължи определена част от шума при преминаването на един автомобил. Избирайки гуми с по-добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате.

1 черна вълна: тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

Децибелите са мярката за външен шум от гумата. Тъй като доста клиенти не са запознати с показателите в децибели, класа за шум също е показан. Той класифицира гумата по отношение на европейските стандарти за шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. Генерираният шум при въртенето на гумата е показан в долния край на етикета, като стойността е в децибели. Гумите определяни като такива с ниско ниво на шум имат показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличение само с няколко децибела дава много голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение само с 3 dB това ще доведе до удвояване при силата на външния шум от гумата.

Вижте също: автогуми  гуми 205 55 r16  гуми онлайн  зимни гуми цени 

Този сайт използва бисквитки