ProGumi
  • Търсене гуми
  • Търсене джанти
  • Търсене по автомобил
ProGumi
търсене по размер
VIKING CityTech II 1
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта

Гуми Viking CityTech II 175/65R14 82T #273706

EAN: 4024069547951
Летни гуми Viking CityTech II - Автомобилни Гуми, Suv/4x4 ( 82T )
Сезон летни летни
Товарен индекс 82 до 475 кг
Скоростен индекс T до 190 км/ч.
Разход на гориво
Сцепление на мокро
Ниво на шум
ВНИМАНИЕ! Джантата служи за илюстрация. Доставяме само гумата
Най-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревютаНай-добри ревюта
Доставка Доставка: 2 дни Наличност **Наличност: 4 бр.+
97 . 52 лв.
Цена за 1 бр. с вкл. ДДС
Описание Тази гума е от производителя VIKING. Предпочитана марка на редица клиенти в страната. Моделът CITYTECH II може да закупите от магазина ProGumi. Обозначението Сезон на гумите е отбелязано от производителя като летни. Ширината на модела е 175. Отбелязаната височина за гумата от производителя е 65. R14 е маркираният диаметър за гумата от производителя. Разрешеният товарен индекс е 82 (до 475 кг). Скоростният индекс за модела е сред добрите за този клас гуми T (до 190 км/ч.). C е индексът за сцепление на мокро за гумата. Отбелязаната стойност на гумата за разход на гориво е D. Тази гума е сравнително тиха нивото на шум е 70 dB. Ние от ProGumi можем да извършим доставка в рамките на 2 дни.
Характеристики
Производител VIKING
Модел CITYTECH II
Сезон летни гуми
Ширина 175
Височина 65
Диаметър R14
Товарен индекс 82 (до 475 кг)
Скоростен индекс T (до 190 км/ч.)
Сцепление на мокро C
Разход на гориво D
Шум 70 dB
Ниво на шум B
Доставка 2 дни
евро етикет

Евро етикет - маркировка

Икономия на гориво *. Разход на гориво

Изследванията показват, че гумите оказват влияние до 15-20% от разхода на гориво при вашата кола. Ако притежавате гуми с по-добри показатели за разход на гориво ще имате сериозни икономии в разходите при дългосрочна употреба.

Екологичното (енергийно ефективно) каране ще намали със сигурност потреблението на гориво. Теглото на колата и вашият личен стил на управление на автомобила също могат да окажат значително влияние. Ниското налягане на гумите покачват доста съпротивлението при въртене и това се отразява на сцеплението на мокра настилка. За оптимална икономия на гориво се погрижете гумите да са коректно напомпани спрямо изискванията.

A (зеленo) най-добрата стойност за консумация на гориво
G (червенo) най-слабата стойност за консумация на гориво
D (жълто) не се използва за стандартни пътнически автомобили

Разликата в скалата между стойностите A и G може да означава намаление на разхода на гориво с до 7,5%. В реално изражение изборът на гуми категория A вместо гуми категория G може да доведе до икономия на над 6 литра гориво на всеки 1000 километра пробег. Икономията на гориво се маркира в евро етикета със символи от A до G в цветна скала.

*. Сцепление на мокра настилка

Сцепление при мокра настилка

Клас А (най-къс спирачен път)
Клас G (най-дълъг спирачен път)

Различието в спирачния път между класовете A и G може да бъде до около 30%. Когато измерването е извършено чрез изпитани медоди, спрямо регламент ЕО 1222/2009. Спирачните пътища може да се различават при условията на шофиране от водача. За автомобил движещ се с приблизително 80 км/ч при натискане докрай на спирачката спирачният път на гуми от клас A е до 18 метра по-къс от този на комплект гуми от клас F. Това е значителна разлика и често се оказва от голямо значение в извънредни ситуации на пътното платно. Сцеплението с влажната пътна настилка е изключително важно за всеки шофьор с оглед на сигурността и зависи основно от възможността на гумата да спре превозното средство бързо върху влажния асфалт.

*. Влияние на външен шум

1 черна вълна: гума класифицирана като тиха (3 dB или повече под бъдещия европейски лимит)

2 черни вълни: гума маркирана като средно шумна(между бъдещия европейски лимит и 3 dB под него)

3 черни вълни: шумна гума (над бъдещия европейски лимит)

На гумите се дължи известна част от шума при преминаването на даден автомобил. Избирането на гуми с добра шумова категория намалявате влиянието върху околната среда, когато шофирате. Шумът от гумата се измерва в децибели. Тъй като доста клиенти не са запознати в детайли със стойностите в децибели, класа за шум също е маркиран. Той маркира гумата по отношение на лимитите на ЕС за шум.

В маркировката на гумата е отбелязано нивото на шум с A, B и C. В долният край на етикета е показана стойност в децибели, която показва генерирания при въртене шум на гумата. Автогумите с по-ниско ниво на шум имат често показатели между стойностите 67 и 71 dB. Увеличаване само с няколко децибела дава изключително голямо отражение върху нивото на шум. Например увеличение с около 3 dB това ще удвои силата на външния шум от гумата.

Популярно в магазина: зимни гуми  летни гуми цена  автомобилни гуми